ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Odnosi s medijima / Vesti / Nastavna poseta 64. klase KŠU Specijalnoj brigadi

Vesti
23. 11. 2017.   13:53:20

Nastavna poseta 64. klase KŠU Specijalnoj brigadi

Polaznici 64. klase Komandno-štabnog usavršavanja, na čelu sa načelnikom usavršavanja pukovnikom Mišom Planojevićem i predavačem iz katedre Vojnog menadžmenta, pukovnikom u penziji Milutinom Pušarom, danas su boravili u nastavnoj poseti Specijalnoj brigadi u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.

Ispred Komande brigade, polaznike ovog nivoa karijernog usavršavanja primio je zamenik komandanta Specijalne brigade, pukovnik Miroljub Čupić, a u obilazak brigade poveo ih je načelnik štaba Specijalne brigade, pukovnik Siniša Stašević. Pukovnik Stašević upoznao je polaznike KŠU sa istorijatom, misijom, organizacijskom strukturom, zonom odgovornosti, procesom obuke, međunarodnom vojnom saradnjom i iskustvima iz oblasti planiranja i izvođenja zadataka brigade.

Tokom drugog dela posete,  polaznicima Komandno štabnog usavršavanja prikazan je deo naoružanja i opreme kojima su opremljene jedinice brigade, deo fizičke obuke, osposobljenost pripadnika jedinice u situacionom gađanju u zatvorenoj pištoljskoj streljani i osposobljenost u izvršavanju namenskih zadataka.

U okviru današnje nastavne posete, polaznici Komandno štabnog usavršavanja obišli su i Muzej grada Pančeva, gde su upoznati sa znamenitostima iz istorije Južnog Banata.

U ime načelnika Vojne akademije i načelnika Škole nacionalne odbrane, prenete su reči zahvalnosti Specijalnoj brigadi za ostvarenu podršku nastavnog procesa na Komandno-štabnom usavršavanju.


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
VOJNA AKADEMIJA
Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190
E-pošta: office@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna