ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna /

18. 12. 2017.   08:23:20

Ministar Vulin obišao radove na Vojnoj akademiji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalaštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, državnog sekretara Bojana Jocića i načelnika Vojne akademije general-majora Gorana Zekovića, obišao je Vojnu akademiju i upoznao se sa stepenom realizacije infrastrukturnih radova koji je se sprovode u toj visokoškolskoj naučnoj ustanovi. 
 
– Vojna akademija je ponos naše vojske. U čitavom svetu zna se za dugu tradiciju vojnog školstva Srbije i postoji veliko interesovanje stranih partnera da šalju svoje oficire, svoje kadete na školovanje u našu Vojnu akademiju. I ne samo zbog toga, ali i zbog toga, a na prvom mestu zbog komfora naših studenata, naše dece, mi smo rešili da Vojnu akademiju celokupno obnovimo. U toku ove i sledeće godine namenili smo oko 300 miliona dinara za radove na Vojnoj akademiji, gde  ćemo renovirati ne samo pistu, već i unutrašnjost, sportski centar, smeštajne kapacitete, streljanu, sve ono što je potrebno našim kadetima da bi mogli da se školuju i da bismo još jednom pokazali koliko nam je stalo do naših budućih oficira – istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je rekao da se podizanjem životnog standarda, kvaliteta života i rada, omogućava bolje i uspešnije obrazovanje kadeta.
-Isto tako, hoćemo da podignemo atraktivnost vojnog poziva, da deca znaju, i da njihovi roditelji znaju da kada dolaze u Vojnu akademiju, dolaze u najbolji smeštaj, dolaze u najbolju ustanovu, gde naravno rade i najbolji ljudi – naglasio je ministar odbrane. 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković rekao je da Vojna akademija osposobljava kadar za potrebe Vojske Srbije – oficire različitih profila, različitih rodova i službi – i da ta visokoškolska i naučna ustanova, koja je poznata među oružanim snagama sveta, mora kadetima da obezbedi i takve uslove života i rada koje imaju najsavremenije armije sveta.

–Ovo što danas vidite jeste početak stvaranja uslova koji će obezbediti da se naši kadeti, naši oficiri, naši podoficiri kako u procesu usavršavanja na osnovnim studijama, tako i na Komandno-štabnom i Generalštabnom usavršavanju, još više osposobe za ono što ih očekuje po završetku tog nivoa školovanja – rekao je general Diković i dodao da će po projektu, kad se završi izgradnja, uslovi koje će imati naši kadeti i oficiri, zaista biti na svetskom nivou.


–Raduje činjenica da se ne samo ubrzanim tempom opremamo sa  naoružanjem i vojnom opremom, nego i da stvaramo i poboljšavamo uslove za život i rad naših oficira – istakao je načelnik Generalštaba. 

Sa stepenom realizacije infrastrukturnih radova oko uređenja vojnog kompleksa „General Jovan Mišković” u Beogradu ministra odbrane i načelnika Generalštaba upoznali su potpukovnik Slobodan Starčević, načelnik Uprave za infrastrukturu SMR MO i pukovnik Zoran Lučić, načelnik Odeljenja za logistiku Vojne akademije. Radove izvodi Vojnograđevinska ustanova „Beograd”.

Ministar odbrane je obišao Sportski centar Vojne akademije i unutar njega novi kardio-centar i teretanu.


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190
E-pošta: office@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna