latinica | english
Вести

Војни спортисти доносе лекове војним пензионеримаОбавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаИзвештај комисије избор у звања за наставнике вештинаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Министар Вулин обишао кадете који изводе обуку у зимским условима на Копаонику

Министар Вулин обишао кадете који изводе обуку у зимским условима на Копаонику

Министар одбране Александар Вулин обишао је јединице Војске Србије и кадете Војне академије Универзитета одбране који изводе обуку у зимским условима на Копаонику.
 
После разговора с начелником Рашког округа Небојшом Симовићем и председником општине Рашка Игњатом Ракитићем, у 51. скијашком полигону Војске Србије, министар Вулин је присуствовао обуци у зимским условима јединица Војске Србије и кадета Војне академије на стази Мали Kараман, након чега је разговарао с кадетима.

 
Након што је обишао и објекте за смештај у 51. скијашком полигону, министар је истакао да ће припадници Војске Србије и у наредном периоду посебну пажњу обратити на обуку.
 
- Наша физичка спрема ће бити још боља него што је сада. Данас смо са кадетима, будућим официрима, елитом наше војске. Сви који уђу у систем одбране, почев од Војне гимназије, преко Војне академије, заслужују најбоље услове и најбољу обуку и они јесу елита не само наше војске већ и нашег друштва. Били су кроз историју, а тако ће бити и у будућности. У наредном периоду Министарство одбране ће уложити значајна средства у побољшање обуке и услова за рад свих наших припадника а посебно наших гимназијалаца и кадета, јер је војна елита која се овде школује понос Војске Србије и државе Србије - поручио је министар одбране.
 
Командант логорског простора капетан бојног брода Владимир Милинков је подсетио да се на обуци у зимским условима у 51.  скијашком полигону налазе јединице батаљона Војне полиције специјалне намене, јединице Команде за обуку и кадети 141. класе Војне академије, студијски програм Логистика одбране, Менаџмент у одбрани и Јавне финансије.
 
- На обуци је 75 кадета подељених у осам скијашких група и они пролазе кроз све садржаје обучавања кроз више предмета, међу којима је и физичко васпитање, обука у скијању и то искључиво алпски програм. Ту су и топографија, оријентација и патролно кретање у зимским условима по непознатом земљишту, као и тактичка обука - утврђивање зими и предмет наоружање са наставом гађања - рекао је капетан бојног брода Владимир Милинков и додао да током процеса нема посебних проблема, као и да кадети на Копаонику остају 14 дана а да се досад све одвија према плану извођења логоровања.


Председник општине Рашка Игњат Ракитић је изразио задовољство што је министар одбране други пут у кратком периоду на територији те општине.
 
- Морам да признам да је ово један од лепших радних дана и прилика да изађемо у природу и присуствујемо лепим стварима. Данас смо видели будуће официре који су показали своје умеће у скијању и веома сам поносан што ту обуку пролазе на територији наше општине. Посебно желим да изразим задовољство због наставка добре сарадње између општине Рашка и Министарства одбране и Војске Србије, и  о томе смо, баш као и о наставку сарадње, говорили на састанку који је био врло успешан и који ће резултирати наставком уређења Копаоника као једног од најлепших зимских центара у овом делу Балкана рекао је председник општине Рашка Игњат Ракитић.


У 51. скијашком полигoну годишње различите облике војне обуке прође више од хиљаду припадника Војске Србије, кадета Војне академије и ученика Војне гимназије.
 

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна