ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

Ministar Vulin obišao kadete koji izvode obuku u zimskim uslovima na Kopaoniku

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je jedinice Vojske Srbije i kadete Vojne akademije Univerziteta odbrane koji izvode obuku u zimskim uslovima na Kopaoniku.
 
Posle razgovora s načelnikom Raškog okruga Nebojšom Simovićem i predsednikom opštine Raška Ignjatom Rakitićem, u 51. skijaškom poligonu Vojske Srbije, ministar Vulin je prisustvovao obuci u zimskim uslovima jedinica Vojske Srbije i kadeta Vojne akademije na stazi Mali Karaman, nakon čega je razgovarao s kadetima.

 
Nakon što je obišao i objekte za smeštaj u 51. skijaškom poligonu, ministar je istakao da će pripadnici Vojske Srbije i u narednom periodu posebnu pažnju obratiti na obuku.
 
- Naša fizička sprema će biti još bolja nego što je sada. Danas smo sa kadetima, budućim oficirima, elitom naše vojske. Svi koji uđu u sistem odbrane, počev od Vojne gimnazije, preko Vojne akademije, zaslužuju najbolje uslove i najbolju obuku i oni jesu elita ne samo naše vojske već i našeg društva. Bili su kroz istoriju, a tako će biti i u budućnosti. U narednom periodu Ministarstvo odbrane će uložiti značajna sredstva u poboljšanje obuke i uslova za rad svih naših pripadnika a posebno naših gimnazijalaca i kadeta, jer je vojna elita koja se ovde školuje ponos Vojske Srbije i države Srbije - poručio je ministar odbrane.
 
Komandant logorskog prostora kapetan bojnog broda Vladimir Milinkov je podsetio da se na obuci u zimskim uslovima u 51.  skijaškom poligonu nalaze jedinice bataljona Vojne policije specijalne namene, jedinice Komande za obuku i kadeti 141. klase Vojne akademije, studijski program Logistika odbrane, Menadžment u odbrani i Javne finansije.
 
- Na obuci je 75 kadeta podeljenih u osam skijaških grupa i oni prolaze kroz sve sadržaje obučavanja kroz više predmeta, među kojima je i fizičko vaspitanje, obuka u skijanju i to isključivo alpski program. Tu su i topografija, orijentacija i patrolno kretanje u zimskim uslovima po nepoznatom zemljištu, kao i taktička obuka - utvrđivanje zimi i predmet naoružanje sa nastavom gađanja - rekao je kapetan bojnog broda Vladimir Milinkov i dodao da tokom procesa nema posebnih problema, kao i da kadeti na Kopaoniku ostaju 14 dana a da se dosad sve odvija prema planu izvođenja logorovanja.


Predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić je izrazio zadovoljstvo što je ministar odbrane drugi put u kratkom periodu na teritoriji te opštine.
 
- Moram da priznam da je ovo jedan od lepših radnih dana i prilika da izađemo u prirodu i prisustvujemo lepim stvarima. Danas smo videli buduće oficire koji su pokazali svoje umeće u skijanju i veoma sam ponosan što tu obuku prolaze na teritoriji naše opštine. Posebno želim da izrazim zadovoljstvo zbog nastavka dobre saradnje između opštine Raška i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, i  o tome smo, baš kao i o nastavku saradnje, govorili na sastanku koji je bio vrlo uspešan i koji će rezultirati nastavkom uređenja Kopaonika kao jednog od najlepših zimskih centara u ovom delu Balkana rekao je predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić.


U 51. skijaškom poligonu godišnje različite oblike vojne obuke prođe više od hiljadu pripadnika Vojske Srbije, kadeta Vojne akademije i učenika Vojne gimnazije.
 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna