ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

Promocija najmlađih rezervnih oficira

Svečanost povodom završetka školovanja slušalaca Škole rezervnih oficira klase septembar 2017. godine održana je danas u kasarni „General Jovan Mišković“ na Banjici. Najuspešniji među slušaocima u Vojnoj akademiji u ovoj klasi bili su rezervni potporučnici Zorica Vučičević, Miloš Zelenović i Bor Breber.
 
Čestitajući najmlađim promovisanim rezervnim oficirima, načelnik Vojne akademije pukovnik dr Miroslav Talijan istakao je da su danas, u stroju pred nama, naslednici znanja, veština, navika i naučenih lekcija naših slavnih srpskih vojskovođa i oficira.
 

- Ovo je generacija rezervnih potporučnika kojoj je pripala ta čast da svoj prvi oficirski čin stekne baš u godini obeležavanja stogodišnjice pobede Srpske vojske u Velikom ratu. Oni su akademska elita našeg društva, ali i deo oficirskog kora koji je oslonac i stub Vojske, odbrane i bezbednosti naše zemlje, stroj koji je spreman da primeni stečena vojna znanja i kadar da se, uz našu tradicionalnu oficirsku mudrost i čast, vešto bori protiv svakog neprijateljstva iskazanog prema našoj zemlji – naglasio je pukovnik Talijan dodajući da je školovanje ove klase rezervnih oficira realizovano kroz čitav korpus predavanja, seminara, izvođenja vežbi i stažiranja u jedinicama Vojske Srbije, gde su imali priliku da sagledaju specifičnosti i način rada komandi i taktičkih jedinica naše Vojske, kao i organizaciju i realizaciju nastavnog procesa na Vojnoj akademiji.
 
Obraćajući se okupljenima u ime svoje klase slušalaca, prva u rangu Škole rezervnih oficira rezervni potporučnik Zorica Vučičević poručila je da smatra privilegijom što je bila deo klase koju sačinjavaju ljudi koji, ne samo što su ambiciozni i pametni, već su došli ovde spremni na žrtvu i borbu za dobrobit naše zemlje i koji su se zakleli na vernost otadžbini, ne tražeći ništa za uzvrat.
 
Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, rodbina i prijatelji rezervnih potporučnika.

 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna