latinica | english
HorSeparator

Насловна /

22. 05. 2018.   08:34:56

Кондициони марш кадета на Фрушкој Гори

Kaдети треће и четврте године Војне академије успешно су реализовали кондициони марш на Фрушкој гори.

Циљ марша била је провера и унапређење физичке кондиције, знања из војне топографије, војне географије и тактике, као и припрема кадета за предстојећу реализацију терена и практичних облика наставе на полигонима Војске Србије.

 

Пре поласка на марш изведене су све неопоходне стручне, материјалне, морално-психолошке и друге припреме.

Кадети су марш извели на простору Фрушке горе у дужини од 10 километара са пуном борбеном опремом.

 

На обронцима Фрушке горе кадети су поред физичке спреме показали своја знања из војне географије, војне топографије и тактике.

Током реализације кондиционог марша кадети су пролазили прецизиране  контролне тачке где су  кадете  чекали наставници који су проверавли  њихова знања из орјентације, војне топографије, војне географије,  поступке у одређеним тактичким супозицијама  и борбене тактичке радње.

Кадети Војне академије упознали су се и са историјом, знаменитостима и лепотама националног парка Фрушка гора у склопу чега су посетили манастире Хопово и Гргетег.

На кондиционом маршу су поред кадета и њихових наставника учествовали и начелник Војне академије пуковник ванредни професор др Мирослав Талијан и командант Кадетске бригаде пуковник Мићо Сувајац.

Сви кадети и старешине су успешно реализовали кондициони марш. Кондициони марш поред знања из стручних предмета, издржљивости и снаге, показао је тимски дух, упорност, карактер, пожртвованост и спремност да се издрже сви напори, све врлине и карактеристике за које се школују, и које треба да имају будући официри.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна