ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna /

22. 05. 2018.   08:34:59

Kondicioni marš kadeta na Fruškoj Gori

Kadeti treće i četvrte godine Vojne akademije uspešno su realizovali kondicioni marš na Fruškoj gori.

Cilj marša bila je provera i unapređenje fizičke kondicije, znanja iz vojne topografije, vojne geografije i taktike, kao i priprema kadeta za predstojeću realizaciju terena i praktičnih oblika nastave na poligonima Vojske Srbije.

 

Pre polaska na marš izvedene su sve neopohodne stručne, materijalne, moralno-psihološke i druge pripreme.

Kadeti su marš izveli na prostoru Fruške gore u dužini od 10 kilometara sa punom borbenom opremom.

 

Na obroncima Fruške gore kadeti su pored fizičke spreme pokazali svoja znanja iz vojne geografije, vojne topografije i taktike.

Tokom realizacije kondicionog marša kadeti su prolazili precizirane  kontrolne tačke gde su  kadete  čekali nastavnici koji su proveravli  njihova znanja iz orjentacije, vojne topografije, vojne geografije,  postupke u određenim taktičkim supozicijama  i borbene taktičke radnje.

Kadeti Vojne akademije upoznali su se i sa istorijom, znamenitostima i lepotama nacionalnog parka Fruška gora u sklopu čega su posetili manastire Hopovo i Grgeteg.

Na kondicionom maršu su pored kadeta i njihovih nastavnika učestvovali i načelnik Vojne akademije pukovnik vanredni profesor dr Miroslav Talijan i komandant Kadetske brigade pukovnik Mićo Suvajac.

Svi kadeti i starešine su uspešno realizovali kondicioni marš. Kondicioni marš pored znanja iz stručnih predmeta, izdržljivosti i snage, pokazao je timski duh, upornost, karakter, požrtvovanost i spremnost da se izdrže svi napori, sve vrline i karakteristike za koje se školuju, i koje treba da imaju budući oficiri.


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna