ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna /

23. 06. 2018.   07:27:16

Ministar odbrane na završnoj vežbi kadeta Vojne akademije


Ubuduće više vojničke obuke kadeta
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas, na IVP „Pasuljanske livade“, učesnike završne vežbe „Diplomac 2018“, kadeta 139. klase Vojne akademije.
 
Ministar je rekao da su kadeti Vojne akademije „ono što je najdragocenije u našoj vojsci“ i najavio od sledeće školske godine više teorijske i praktične obuke vojnih akademaca.

 
- Budući oficiri su danas pokazali šta su naučili, kakvo će znanje preneti našim vojnicima i šta će raditi kada budu preuzeli svoje važne i odgovorne dužnosti. Kao i svake godine, mi unapređujemo obuku, veštinu i teorijski rad. Od iduće godine ćemo imati više vojničkih predmeta i više će se vremena provoditi u neposrednoj obuci, logorovanju i pripremama za ono što svakog oficira čini pravim oficirom, rekao je ministar Vulin i dodao da će uslovi za život u Vojnoj akademiji biti značajno poboljšani, kao što se već i poboljšavaju.
 
Ministar odbrane naglasio je da Vojska Srbije kao svoj prioritet stavlja obuku, usavršavanje i stručno napredovanje svojih pripadnika i oficira.

 
- Samo vojska koja ima školovanog oficira, oficira koji je prošao sve dužnosti, i teorijsku i praktičnu obuku, može da bude sigurna da će raditi i napredovati. Mi se ubrzano naoružavamo, nabavljamo sve najmodernije sisteme u svim oblastima razvoja naše vojske, ali da bi to bilo upotrebljivo, da bi imalo svrhu, naš oficir mora da bude obučen i spreman. Zato će mu biti obezbeđeni najbolji mogući uslovi za obuku i školovanje, ali se od njega očekuje da da sve od sebe i od njega se očekuje da uči, radi, napreduje i uvek
bude spreman da služi svojoj zemlji, rekao je ministar Vulin.
 
Načelnik Vojne akademije pukovnik Miroslav Talijan naglasio je da, kao i svake godine, Vojna akademija realizuje kombinovano logorovanje kadeta u terenskim uslovima.

 
- Nakon sticanja znanja, veština i navika u učionici izlaze na teren i uspešno demonstriraju znanje koje su stekli i to direktim pogocima u mete i ciljeve koji su im zadati, istakao je pukovnik Talijan.
 
Zamenik komandira baterije glavnog odgovornog na vatrenom položaju kadet Nemanja Pribičević pratio je rad na vatrenom položaju i kontrolisao rad komandira odeljenja.
 
- Kada se sve radnje obave, moj zadatak je da dostavim izveštaj komandiru baterije o gotovosti za dejstvo. Posle toga, gađanje može da počne kada stigne komanda komandira baterije. Zadovoljan sam radom kadeta, sve je bilo spremno za izvršenje vežbe, malo su nas vremenski uslovi omeli, ali smo uspeli i gađanje je izvršeno prema planu, izjavio je kadet Pribičević.


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna