latinica | english
Вести

Министар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиНових 3.300 квадрата за смештај кадета Војне академијеСписак кандидата који су успешно реализовали први део селекције и стекли услов да наставе даљи процес селекције за упис у Војну академијуИнтерни конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких наукаМинистар Вулин: Будући пилоти и ученици завршне године Средње стручне војне школе нису прекидали школовање током пандемијеМинистар Вулин: Војне школе спремне за упис нових кадета и ученикаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Учешће припадника Војне академије на обуци на Кипру

У времену од 16.09 до 22.09.2018. године, два официра Војне академије -  потпуковник Петронијевић Милорад и мајор Кљајић Небојша  и 4 кадета 140. класе Кадетске бригаде Војне академије - кадет Пештерац Никола, кадет Веселиновић Ђорђе, кадет Стојновић Урош и кадет Пешић Стефан учествовали су на међународној обуци „Military leadership“ у близини града Пафос на Кипру.

Поред наших представника са Војне академије, на међународној обуци на Кипру учествовалe су старешине и кадети из Аустрије, Белгије, Грчке, Румуније и Кипра.

Потпуковник Петронијевић Милорад у току oбуке налазио се у улози инструктора за обуку и контролора реализације обуке.

Обука је реализована у познавању командирских процедура  у процесу доношења одлуке и тактичких радњи на тему „Пешадијска чета у нападу“. Током обуке све одлуке које су донешене током командириских процедура у процесу доношења одлуке примењене су и потврђене на терену. Кадети су приказали лидерске способности, знање, вештине и навике, дакле све оне особине које треба да поседује командир чете.

Кадети су током боравка на Кипру имали прилику да упореде своја знања са знањима својих колега, кадета из Аустрије, Грчке, Румуније, Белгије и Кипра.

Током обуке кадети су примењивали знања из топографије, познавања наоружања и борбене опреме, тактике, као и спремност и вештине из домена физичке обуке.

У току обуке реализовано је такмичење у гађању из пушке Hekler i Koh G-3 A-3. У конкуренцији 20 кадета, кадет Пешић Стефан освојио је треће место. Одржано је и спортско такмичење у физичкој спремности. Спортски тим у ком су учествовали кадети Пештерац Никола, Стојновић Урош и Пешић Стефан освојио је прво место. Кадети су успешно завршили обуку и положили су завршни испит са одличним успехом. На крају обуке у Дому Војске у граду Пафос на Кипру официри и кадети су добили признања за успешно завршену обуку.

Официри и кадети Војне академије су на прави начин репрезентовали своју земљу, Војску Србије, Универзитет одбране и Војну академију.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна