ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

Učešće pripadnika Vojne akademije na obuci na Kipru

U vremenu od 16.09 do 22.09.2018. godine, dva oficira Vojne akademije -  potpukovnik Petronijević Milorad i major Kljajić Nebojša  i 4 kadeta 140. klase Kadetske brigade Vojne akademije - kadet Pešterac Nikola, kadet Veselinović Đorđe, kadet Stojnović Uroš i kadet Pešić Stefan učestvovali su na međunarodnoj obuci „Military leadership“ u blizini grada Pafos na Kipru.

Pored naših predstavnika sa Vojne akademije, na međunarodnoj obuci na Kipru učestvovale su starešine i kadeti iz Austrije, Belgije, Grčke, Rumunije i Kipra.

Potpukovnik Petronijević Milorad u toku obuke nalazio se u ulozi instruktora za obuku i kontrolora realizacije obuke.

Obuka je realizovana u poznavanju komandirskih procedura  u procesu donošenja odluke i taktičkih radnji na temu „Pešadijska četa u napadu“. Tokom obuke sve odluke koje su donešene tokom komandiriskih procedura u procesu donošenja odluke primenjene su i potvrđene na terenu. Kadeti su prikazali liderske sposobnosti, znanje, veštine i navike, dakle sve one osobine koje treba da poseduje komandir čete.

Kadeti su tokom boravka na Kipru imali priliku da uporede svoja znanja sa znanjima svojih kolega, kadeta iz Austrije, Grčke, Rumunije, Belgije i Kipra.

Tokom obuke kadeti su primenjivali znanja iz topografije, poznavanja naoružanja i borbene opreme, taktike, kao i spremnost i veštine iz domena fizičke obuke.

U toku obuke realizovano je takmičenje u gađanju iz puške Hekler i Koh G-3 A-3. U konkurenciji 20 kadeta, kadet Pešić Stefan osvojio je treće mesto. Održano je i sportsko takmičenje u fizičkoj spremnosti. Sportski tim u kom su učestvovali kadeti Pešterac Nikola, Stojnović Uroš i Pešić Stefan osvojio je prvo mesto. Kadeti su uspešno završili obuku i položili su završni ispit sa odličnim uspehom. Na kraju obuke u Domu Vojske u gradu Pafos na Kipru oficiri i kadeti su dobili priznanja za uspešno završenu obuku.

Oficiri i kadeti Vojne akademije su na pravi način reprezentovali svoju zemlju, Vojsku Srbije, Univerzitet odbrane i Vojnu akademiju.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna