latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Учешће кадета Војне академије на комеморативним свечаностима у Р. Грчкој

Кадети Војне академије учествовали су на комеморативним свечаностима на острву Kрф, Видо и војничком гробљу Зејтинлик у Солуну.

Кадети Војне академије учествовали су на централном комеморативном скупу поводом јубилеја 100 година од пробоја Солунског фронта који је одржан на српском војничком гробљу Зејтинлик у Солуну. Кадете Војне академије предводио је мајор Новковић Далибор.

Кадети Војне академије учествовали су и на комеморативним свечаностима у знак сећања на око 250.000 страдалих припадника српске војске и цивила погинулих и умрлих у борбама приликом повлачењана преко Албаније на грчка острва Крф и Видо. Делегацију Војне академије предводио је мајор Жељко Поповић.

 

Обележавању стогодишњице једног од најславнијих тренутака српске историје, који се у свету памти као симбол велике храбрости и пожртвованости српског народа, присуствовали су изасланик председника Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића Никола Селаковић, министар одбране Александар Вулин, делегација Министарства одбране и Војске Србије, представници Владе Француске и грчког председника, као и многобројни посетиоци.

Кадети Војне академије потврдили су и унапредили своја знања из поносне историје нашег народа и наставили су са редовним неговањем и развијањем традиција. 

 

 

HorSeparator
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна