ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

Učešće kadeta Vojne akademije na komemorativnim svečanostima u R. Grčkoj

Kadeti Vojne akademije učestvovali su na komemorativnim svečanostima na ostrvu Krf, Vido i vojničkom groblju Zejtinlik u Solunu.

Kadeti Vojne akademije učestvovali su na centralnom komemorativnom skupu povodom jubileja 100 godina od proboja Solunskog fronta koji je održan na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik u Solunu. Kadete Vojne akademije predvodio je major Novković Dalibor.

Kadeti Vojne akademije učestvovali su i na komemorativnim svečanostima u znak sećanja na oko 250.000 stradalih pripadnika srpske vojske i civila poginulih i umrlih u borbama prilikom povlačenjana preko Albanije na grčka ostrva Krf i Vido. Delegaciju Vojne akademije predvodio je major Željko Popović.

 

Obeležavanju stogodišnjice jednog od najslavnijih trenutaka srpske istorije, koji se u svetu pamti kao simbol velike hrabrosti i požrtvovanosti srpskog naroda, prisustvovali su izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića Nikola Selaković, ministar odbrane Aleksandar Vulin, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Vlade Francuske i grčkog predsednika, kao i mnogobrojni posetioci.

Kadeti Vojne akademije potvrdili su i unapredili svoja znanja iz ponosne istorije našeg naroda i nastavili su sa redovnim negovanjem i razvijanjem tradicija. 

 

 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna