latinica | english
Вести

Војни спортисти доносе лекове војним пензионеримаОбавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаИзвештај комисије избор у звања за наставнике вештинаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Примопредаја дужности начелника Војне академије

Примопредаја дужности начелника Војне академије

 

У касарни «Генерал Јован Мишковић» у Београду данас је одржана војна свечаност поводом примопредаје дужности начелника Војне академије.

Војној свечаности присуствовали су ректор Универзитета одбране, генерал-мајор доц. др Горан Радовановић, са сарадницима и чланови Колегијума начелника Војне академије, као и запослени на Универзитету одбране и Војној академији.

Указом председника Републике Србије Александра Вучића на дужност начелника Војне академије  постављен је генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, дипл. инж.

Ректор Универзитета одбране је истакао да је досадашњи начелник Војне академије бригадни генерал ванр. проф. др Мирослав Талијан стабилисао и унапредио њен рад и свим својим потчињенима показао на делу шта значи професионално извршавање задатака. Генерал-мајору проф. др Бојану Зрнићу честитао је пријем дужности начелника Војне академије и пожелео му пуно успеха у обављању ове часне и одговорне дужности.

Ова два висока официра Војске Србије најбољи су пример официрима и кадетима Војне академије како се самопрегорним радом могу обављати поверене дужности, и истовремено образујући се, достићи висока војна, академска и научна звања  – рекао  је генерал Радовановић.

Досадашњи начелник Војне академије, који је Указом председника Републике Србије постављен на дужност команданта Специјалне бригаде, у свом обраћању, захвалио је припадницима Војне академије који су му у претходном периоду помогли у обављању дужности начелника те установе. Генерал Талијан је нагласио да ће будућа сарадња Војне академије и Специјалне бригаде бити заснована на дугорочно осмишљеним плановима обострано корисних активности.

Новопостављени начелник Војне академије, генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, обраћајући се присутнима на свечаности, рекао је да му је част да своју официрску каријеру наставља у институцији која има веома дугу традицију у систему одбране. Он је изразио своје чврсто опредељење да се, у циљу што боље припреме кадета за рад у систему одбране, у Војној академији настави започета модернизација инфраструктуре, подизање кадетског стандарда и обнављање материјалне базе наставе.

У оквиру војне свечаности поводом примопредаје дужности начелника Војне академије одржан је свечани дефиле припадника Војне академије.

 

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна