ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

Primopredaja dužnosti načelnika Vojne akademije

 

U kasarni «General Jovan Mišković» u Beogradu danas je održana vojna svečanost povodom primopredaje dužnosti načelnika Vojne akademije.

Vojnoj svečanosti prisustvovali su rektor Univerziteta odbrane, general-major doc. dr Goran Radovanović, sa saradnicima i članovi Kolegijuma načelnika Vojne akademije, kao i zaposleni na Univerzitetu odbrane i Vojnoj akademiji.

Ukazom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na dužnost načelnika Vojne akademije  postavljen je general-major prof. dr Bojan Zrnić, dipl. inž.

Rektor Univerziteta odbrane je istakao da je dosadašnji načelnik Vojne akademije brigadni general vanr. prof. dr Miroslav Talijan stabilisao i unapredio njen rad i svim svojim potčinjenima pokazao na delu šta znači profesionalno izvršavanje zadataka. General-majoru prof. dr Bojanu Zrniću čestitao je prijem dužnosti načelnika Vojne akademije i poželeo mu puno uspeha u obavljanju ove časne i odgovorne dužnosti.

Ova dva visoka oficira Vojske Srbije najbolji su primer oficirima i kadetima Vojne akademije kako se samopregornim radom mogu obavljati poverene dužnosti, i istovremeno obrazujući se, dostići visoka vojna, akademska i naučna zvanja  – rekao  je general Radovanović.

Dosadašnji načelnik Vojne akademije, koji je Ukazom predsednika Republike Srbije postavljen na dužnost komandanta Specijalne brigade, u svom obraćanju, zahvalio je pripadnicima Vojne akademije koji su mu u prethodnom periodu pomogli u obavljanju dužnosti načelnika te ustanove. General Talijan je naglasio da će buduća saradnja Vojne akademije i Specijalne brigade biti zasnovana na dugoročno osmišljenim planovima obostrano korisnih aktivnosti.

Novopostavljeni načelnik Vojne akademije, general-major prof. dr Bojan Zrnić, obraćajući se prisutnima na svečanosti, rekao je da mu je čast da svoju oficirsku karijeru nastavlja u instituciji koja ima veoma dugu tradiciju u sistemu odbrane. On je izrazio svoje čvrsto opredeljenje da se, u cilju što bolje pripreme kadeta za rad u sistemu odbrane, u Vojnoj akademiji nastavi započeta modernizacija infrastrukture, podizanje kadetskog standarda i obnavljanje materijalne baze nastave.

U okviru vojne svečanosti povodom primopredaje dužnosti načelnika Vojne akademije održan je svečani defile pripadnika Vojne akademije.

 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna