latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Полагањем венаца обележена годишњица погибије потпоручника Борка Никитовића

Полагањем венаца крај спомен-обележја у дворишту Основне школе "Петар Лековић" у Пожеги дана 16.10.2018. године обележена је годишњица погибије потпоручника Борка Никитовића припадника Гардијске бригаде.На комеморацији је присуствовао 1 официр, два кадета Кадетске бригаде Војне академије и два ученика Војне гимназије. Потпоручник Никитовић погинуо је 16.10.1991. године у Вуковару као припадник Гардијске бригаде. Указом председника СР Југославије постхумно је одликован Орденом за храброст. Борко Никитовић је рођен у Пожеги 9. јула 1968. године. Основну школу је завршио у Пожеги као најбољи ученик своје општине.

Потом уписује Војну гимназију и завршава је четри године касније са просечном оценом 5,00. Војну академију завршава 1991. године као први у рангу са просечном оценом 10,00. Фонд "Борко Никитовић" сваке године награђује најбољег ђака основне школе из Пожеге, најбољег ученика Војне гимназије, најбољег кадета Војне академије, најбољег студента Православног богословског факултета Универзитета у Београду, најбољег студента Универзитета у Београду и стипендира посебно талентоване студенте који немају довољно средстава за школовање.

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна