latinica | english
Вести

Увид јавности докторске дисертације кандидата Владе МитићаМинистар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиНових 3.300 квадрата за смештај кадета Војне академијеСписак кандидата који су успешно реализовали први део селекције и стекли услов да наставе даљи процес селекције за упис у Војну академијуИнтерни конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких наукаМинистар Вулин: Будући пилоти и ученици завршне године Средње стручне војне школе нису прекидали школовање током пандемијеСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Полагањем венаца обележена годишњица погибије потпоручника Борка Никитовића

Полагањем венаца крај спомен-обележја у дворишту Основне школе "Петар Лековић" у Пожеги дана 16.10.2018. године обележена је годишњица погибије потпоручника Борка Никитовића припадника Гардијске бригаде.На комеморацији је присуствовао 1 официр, два кадета Кадетске бригаде Војне академије и два ученика Војне гимназије. Потпоручник Никитовић погинуо је 16.10.1991. године у Вуковару као припадник Гардијске бригаде. Указом председника СР Југославије постхумно је одликован Орденом за храброст. Борко Никитовић је рођен у Пожеги 9. јула 1968. године. Основну школу је завршио у Пожеги као најбољи ученик своје општине.

Потом уписује Војну гимназију и завршава је четри године касније са просечном оценом 5,00. Војну академију завршава 1991. године као први у рангу са просечном оценом 10,00. Фонд "Борко Никитовић" сваке године награђује најбољег ђака основне школе из Пожеге, најбољег ученика Војне гимназије, најбољег кадета Војне академије, најбољег студента Православног богословског факултета Универзитета у Београду, најбољег студента Универзитета у Београду и стипендира посебно талентоване студенте који немају довољно средстава за школовање.

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна