latinica | english
Вести

Коначна ранг листа кандидата за пријем на МАС "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Војни спортисти доносе лекове војним пензионеримаОбавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Слушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаИзвештај комисије избор у звања за наставнике вештинаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Све вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Полагањем венаца обележена годишњица погибије потпоручника Борка Никитовића

Полагањем венаца крај спомен-обележја у дворишту Основне школе "Петар Лековић" у Пожеги дана 16.10.2018. године обележена је годишњица погибије потпоручника Борка Никитовића припадника Гардијске бригаде.На комеморацији је присуствовао 1 официр, два кадета Кадетске бригаде Војне академије и два ученика Војне гимназије. Потпоручник Никитовић погинуо је 16.10.1991. године у Вуковару као припадник Гардијске бригаде. Указом председника СР Југославије постхумно је одликован Орденом за храброст. Борко Никитовић је рођен у Пожеги 9. јула 1968. године. Основну школу је завршио у Пожеги као најбољи ученик своје општине.

Потом уписује Војну гимназију и завршава је четри године касније са просечном оценом 5,00. Војну академију завршава 1991. године као први у рангу са просечном оценом 10,00. Фонд "Борко Никитовић" сваке године награђује најбољег ђака основне школе из Пожеге, најбољег ученика Војне гимназије, најбољег кадета Војне академије, најбољег студента Православног богословског факултета Универзитета у Београду, најбољег студента Универзитета у Београду и стипендира посебно талентоване студенте који немају довољно средстава за школовање.

 

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна