latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Кадети / Спортске вести / Oдржан јесењи крос Војне академије

Oдржан јесењи крос Војне академије

У организацији катедре за физичку културу у Војној академији одржан је традиционални јесењи крос.

Јесењи крос поред такмичарског дела свакако представља добру проверу физичке спремности кадета Универзитета одбране.


 

Спорт и физичка спремност припадника Војне акдемије је од изузетног значаја у школовању и будућој официрској професији кадета Универзитета одбране. 


Такмичење је реализовано у појединачној мушкој и женској конкуренцији, као и екипно.

 


Тако су и ове године у појединачној и екипној конкуренцији победили најбољи..

У појединачној мушкој конкуренцији победник је Бакоч Mиљан, кадет 143. класе Војне академије. Друго место освојио је кадет Пеца Марко из 142. класе Војне академије, док се на треће место пласирао кадет 141. класе Војне академије Живковић Младен.

У појединачној женској конкуренцији победник је кадеткиња 5. класе Медицинског факултета ВМА Марина Радовановић, другопласирана је ученица Средње стручне војне школе Алексија Коцић, док се на треће место пласирала кадеткиња 143. класе Војне академије Спасојевић Кристина.

 

У екипној конкуренцији победила је екипа 142. класе, друго место освојила је 143. класа, док је треће место освојила екипа 141. класа Војне акадмеије.

На свечаности поводом завршетка Јесењег кроса Војне академије, најуспешнијим такмичарима су уручене медаље и признања, док је победник у екипној конкуренцији екипа 142. класе добила прелазни пехар.

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна