latinica | english
Вести

Увид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловћаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаМинистар Вулин: Кадети Војне академије показују изузетне резултатеСвечаност поводом завршетка школовања 44. класе Војне гимназијеУвид јавности докторске дисертације кандидата Владе МитићаМинистар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Уметнички ансамбл "Станислав Бинички" и хор МО и ВС на Војној академији

У препуној свечаној сали Војне академије одржан је концерт Уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички" и мешовитог хора Министарства одбране и Војске Србије. Концерт је приређен за кадете Војне академије, слушаоце за резервне официре, ученике Војне гимназије и Средње стручне војне школе. 

Свечаност је отворио начелник Уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички", капетан фрегате Светозар Василески који је поздравио све припаднике Војне академије и најавио програм свечаног концерта.

 

На наступу је изведена музика инспирисана националним мотивима, посвеана сећању на 100 година од пробоја Солунског фронта и 100 година победе у Великом рату. Концерт је започео песмом Седам сати удара, посвећена Вожду Карађорђу, коју је уз пратњу хора отпевала Катарина Божић. У наставку концета уз мајсторије естрадног оркестра ансамбла "Бинички" и топле гласове мешовитог хора чули смо песме Тамо далеко, Српкиња, Востани Сербие, Креће се лађа Француска, Ово је Србија, Пукни Зоро.

Хор Министарства одбране и Војске Србије основан је фебруара 2016. године и постоји под уметничким покровитељством Уметничког ансамбла "Станислав Бинички". Хор је мешовитог типа и изводи широк репертоар националне, светске и духовне тематике.

На крају наступа, кадети и ученици су заједно са хором и оркестром запевали чувени "Марш на Дрину" и уз велики аплауз поздравили учеснике концерта. Оркестром и хором је дириговала маестро Катарина Божић.

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна