ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

Umetnički ansambl "Stanislav Binički" i hor MO i VS na Vojnoj akademiji

U prepunoj svečanoj sali Vojne akademije održan je koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i mešovitog hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Koncert je priređen za kadete Vojne akademije, slušaoce za rezervne oficire, učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole. 

Svečanost je otvorio načelnik Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", kapetan fregate Svetozar Vasileski koji je pozdravio sve pripadnike Vojne akademije i najavio program svečanog koncerta.

 

Na nastupu je izvedena muzika inspirisana nacionalnim motivima, posveana sećanju na 100 godina od proboja Solunskog fronta i 100 godina pobede u Velikom ratu. Koncert je započeo pesmom Sedam sati udara, posvećena Voždu Karađorđu, koju je uz pratnju hora otpevala Katarina Božić. U nastavku konceta uz majstorije estradnog orkestra ansambla "Binički" i tople glasove mešovitog hora čuli smo pesme Tamo daleko, Srpkinja, Vostani Serbie, Kreće se lađa Francuska, Ovo je Srbija, Pukni Zoro.

Hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije osnovan je februara 2016. godine i postoji pod umetničkim pokroviteljstvom Umetničkog ansambla "Stanislav Binički". Hor je mešovitog tipa i izvodi širok repertoar nacionalne, svetske i duhovne tematike.

Na kraju nastupa, kadeti i učenici su zajedno sa horom i orkestrom zapevali čuveni "Marš na Drinu" i uz veliki aplauz pozdravili učesnike koncerta. Orkestrom i horom je dirigovala maestro Katarina Božić.

 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna