latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Препоручујемо
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Начелник Војне академије

Начелник Војне академије

НАЧЕЛНИК ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ

Бојан Зрнић

генерал-мајор

доктор војнотехничких наука  

Генерал-мајор др Бојан Зрнић је рођен 18.10.1969. године у Бања Луци.

Војну гимназију у Београду завршио је 1987. године као најбољи у класи. 

Дипломирао је 1992. године на Војнотехничкој академији у Београду, смер Електроника,специјалност Ракетни системи, као најбољи у класи. На Електротехничком факултету у Београду одбранио је магистарски рад из области радарске технике  1998. године. Докторску дисертацију из области радарске технике одбранио је 2001. године на Војнотехничкој академији у Београду. Завршио је Краљевски колеџ за одбрамбене студије у Лондону 2007. године. Стручно усавршавање у области управљања пројектима развоја наоружања завршио је 2012. године на Институту за високе студије одбране у Паризу. Завршио је курс "Лидери за 21. век" на Европском колеџу за безбедносне студије у СР Немачкој 2003. године.

У времену од 1992. године до 1995. године обављао је дужност командира у јединицама за одржавање електронских средстава. Од 1995. године до 2005. године налазио се на различитим дужностима у Војнотехничкој академији, од командира у студентској класи до начелника катедре за радарске системе. Од 2005. године до 2006. године налазио се на дужности начелника одељења за развој у Управи за стратегијско планирање МО РС. Од 2008. године до 2010. године обављао је дужност заменика начелника Управе за планирање и развој (Ј-5) ГШ ВС. Од 2010. године се налазио на дужности начелника Управе за одбрамбене технологије МО РС, одакле је управљао процесом опремања ВС средствима наоружања и војне опреме и координирао рад Одбрамбене индустрије Србије. Унапређен је ванредно у чин бригадног генерала у фебруару 2011. године, а у чин генерал-мајора 2014. године.

Има наставничко звање ванредног професора за област Радарски системи на Војној академији. Објавио је преко 70 научних и стручних радова из области војних електронских система и стратегијског планирања.

Био је председник Савета Универзитета одбране у периоду од 2012. до 2015. године, а члан је Савета за научну делатност МО РС. Рецезент је и председник уређивачког одбора часописа националног значаја Војнотехнички гласник од 2010. године. Један је од иницијатора за оснивање и редовни члан организационих одбора научно-стручног скупа у области одбрамбених технологија ОТЕХ.
 
Говори активно енглески језик.
 
Ожењен је и има два сина. 
 
HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна