latinica | english
Вести

Министар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаМинистар Вулин: Кадети Војне академије показују изузетне резултатеСвечаност поводом завршетка школовања 44. класе Војне гимназијеУвид јавности докторске дисертације кандидата Владе МитићаМинистар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Успех кадета Војне академије на светском војном првенству у џудоу у Бразилу

Џудо репрезентација Министарства одбране и Војске освојила је на 38. светском војном првенству у Рио де Жанеиру у Бразилу три медаље. Тиме је први пут у историји војног џудоа освојена медаља за Србију.

 

На најјачем светском војном такмичењу у џудоу, у саставу војне репрезентације налазио се и кадет Војне академије Милан Ристић.

У конкуренцији вишеструких освајача медаља из Француске, Русије, Бразила, Кине и осталих репрезентација, кадет Војне академије Милан Ристић у категорији до 81 килограма освојио је седмо место.

 

Учешће наше војне репрезентације на 38. светском војном првенству организовала је и подржала Делегација Републике Србије при CISM. Вођа делагације која је освојила до сада највећи успех војне џудо репрезентације био је капетан из састава Кадетске бригаде Војне академије Филип Стошић.

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна