latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Учешће кaдета Војне академије на Сајму спорта

Под слоганом "Пут успеха", под куполама Београдског сајма у времену од 23. до 25.11.2018. године, одржан је седми по реду Сајам спорта, на коме су се, међу учесницима више од 90 дисциплина, представили и припадници Министарства одбране и Војске Србије.

Штанд Министарства одбране и Војске Србије на спортском Сајму привукао је пажњу бројних посетилаца, који су из прве руке могли да сазнају о успесима који су остварили војни спортисти на домаћим и иностраним такмичењима, као и о томе колико се пажње придаје физичкој обуци и спорту у Војсци Србије. Првог дана сајма, штанд је посетио и бригадни генерал Синиша Радовић, шеф делегације Републике Србије при CISM (Meђународног савеза за војне спортове), као и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Посебно атрактиван приказ који је привукао пажњу бројних посетилаца била је демонстрација борилачких вештина, којом су се гостима првог дана сајма представили припадници Специјалне бригаде и припадници јединице Војне полиције специјалне намене "Кобре".

 

Сајамски дан обележио је и 13. национални семинар Спортског савеза Србије, ком су присуствовали начелник Војне академије генерал-мајор порф. др Бојан Зрнић, као и потпуковник Александар Милорадовић, члан Делегације Републике Србије при CISM.


Говорећи о значају учешћа на Спортском сајму и достигнућима у спорту Министарства одбране и Војске Србије, потпуковник Милорадовић је учесницима скупа представио и план развоја спорта у оквиру Министарства одбране и Војске Србије.

- За 1. јануар 2019. године планирано је формирање Спортске јединице у Министарству одбране и Војсци Србије. Министар одбране Александар Вулин је донео одлуку о формирању ове јединице, у чијем саставу ће бити садашњи припадници Министарства одбране и Војске Србије и врхунски спортисти Србије, међународног и домаћег ранга - нагласио је потпуковник Милорадовић. Према његовим речима, уочен је тренд да све већи број оружаних снага ствара специјализоване формације у својим саставима, омогућавајући им врхунске услове за тренинге како би достојно представљали своју државу и војску.

-  Уласком у професионалну војну службу реномирани спортисти подижу углед оружаних снага у држави, а кроз висока спортска остварења на међународном плану промовишу своју земљу и креирају бољи имиџ националних оружаних снага - нагласио је потпуковник Милорадовић.

Како је истакао, планирано је да спортска јединица у свом саставу има једног руководиоца и једног тренера, који ће бити припадници Војске Србије у чину официра, и по тројицу спортиста у официрским и подофицирским чиновима. Осталих 12 места, како је додао, биће додељено реномираним српским спортистима.

 

У свом излагању, потпуковник Милорадовић се осврнуо и на значај физичке обуке у Војсци Србије, учешћа припадника Министарства одбране и Војске Србије на такмичењима под окриљем Међународног савеза за војне спортове - CISM, најзначајније активности Делегације наше земље при CISM у 2019. години, као и о унапређењу сарадње са Министарством омладине и спорта, Спортским савезом Србије, Олимпијским комитетом Србије и другим спортским организацијама и савезима.

Након излагања на 13. Националном семинару, пажњу посетилаца привукла су и дешавања на теренима у оквиру хале 1 Београдског сајма, где су своје способности и увежбаност представиле три екипе Војске Србије - одбојкашка женска екипа Војне гиманазије и две екипе са Војне академије, мушка кошаркашка - 3x3 екипа и женска футсал екипа.

 

HorSeparator
Пријава аранжмана на 51. СП Копаник, зимска сезона 2019/2020. године
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна