latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Учешће кaдета Војне академије на Сајму спорта

Под слоганом "Пут успеха", под куполама Београдског сајма у времену од 23. до 25.11.2018. године, одржан је седми по реду Сајам спорта, на коме су се, међу учесницима више од 90 дисциплина, представили и припадници Министарства одбране и Војске Србије.

Штанд Министарства одбране и Војске Србије на спортском Сајму привукао је пажњу бројних посетилаца, који су из прве руке могли да сазнају о успесима који су остварили војни спортисти на домаћим и иностраним такмичењима, као и о томе колико се пажње придаје физичкој обуци и спорту у Војсци Србије. Првог дана сајма, штанд је посетио и бригадни генерал Синиша Радовић, шеф делегације Републике Србије при CISM (Meђународног савеза за војне спортове), као и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Посебно атрактиван приказ који је привукао пажњу бројних посетилаца била је демонстрација борилачких вештина, којом су се гостима првог дана сајма представили припадници Специјалне бригаде и припадници јединице Војне полиције специјалне намене "Кобре".

 

Сајамски дан обележио је и 13. национални семинар Спортског савеза Србије, ком су присуствовали начелник Војне академије генерал-мајор порф. др Бојан Зрнић, као и потпуковник Александар Милорадовић, члан Делегације Републике Србије при CISM.


Говорећи о значају учешћа на Спортском сајму и достигнућима у спорту Министарства одбране и Војске Србије, потпуковник Милорадовић је учесницима скупа представио и план развоја спорта у оквиру Министарства одбране и Војске Србије.

- За 1. јануар 2019. године планирано је формирање Спортске јединице у Министарству одбране и Војсци Србије. Министар одбране Александар Вулин је донео одлуку о формирању ове јединице, у чијем саставу ће бити садашњи припадници Министарства одбране и Војске Србије и врхунски спортисти Србије, међународног и домаћег ранга - нагласио је потпуковник Милорадовић. Према његовим речима, уочен је тренд да све већи број оружаних снага ствара специјализоване формације у својим саставима, омогућавајући им врхунске услове за тренинге како би достојно представљали своју државу и војску.

-  Уласком у професионалну војну службу реномирани спортисти подижу углед оружаних снага у држави, а кроз висока спортска остварења на међународном плану промовишу своју земљу и креирају бољи имиџ националних оружаних снага - нагласио је потпуковник Милорадовић.

Како је истакао, планирано је да спортска јединица у свом саставу има једног руководиоца и једног тренера, који ће бити припадници Војске Србије у чину официра, и по тројицу спортиста у официрским и подофицирским чиновима. Осталих 12 места, како је додао, биће додељено реномираним српским спортистима.

 

У свом излагању, потпуковник Милорадовић се осврнуо и на значај физичке обуке у Војсци Србије, учешћа припадника Министарства одбране и Војске Србије на такмичењима под окриљем Међународног савеза за војне спортове - CISM, најзначајније активности Делегације наше земље при CISM у 2019. години, као и о унапређењу сарадње са Министарством омладине и спорта, Спортским савезом Србије, Олимпијским комитетом Србије и другим спортским организацијама и савезима.

Након излагања на 13. Националном семинару, пажњу посетилаца привукла су и дешавања на теренима у оквиру хале 1 Београдског сајма, где су своје способности и увежбаност представиле три екипе Војске Србије - одбојкашка женска екипа Војне гиманазије и две екипе са Војне академије, мушка кошаркашка - 3x3 екипа и женска футсал екипа.

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна