ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

Učešće kadeta Vojne akademije na Sajmu sporta

Pod sloganom "Put uspeha", pod kupolama Beogradskog sajma u vremenu od 23. do 25.11.2018. godine, održan je sedmi po redu Sajam sporta, na kome su se, među učesnicima više od 90 disciplina, predstavili i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Štand Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na sportskom Sajmu privukao je pažnju brojnih posetilaca, koji su iz prve ruke mogli da saznaju o uspesima koji su ostvarili vojni sportisti na domaćim i inostranim takmičenjima, kao i o tome koliko se pažnje pridaje fizičkoj obuci i sportu u Vojsci Srbije. Prvog dana sajma, štand je posetio i brigadni general Siniša Radović, šef delegacije Republike Srbije pri CISM (Međunarodnog saveza za vojne sportove), kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Posebno atraktivan prikaz koji je privukao pažnju brojnih posetilaca bila je demonstracija borilačkih veština, kojom su se gostima prvog dana sajma predstavili pripadnici Specijalne brigade i pripadnici jedinice Vojne policije specijalne namene "Kobre".

 

Sajamski dan obeležio je i 13. nacionalni seminar Sportskog saveza Srbije, kom su prisustvovali načelnik Vojne akademije general-major porf. dr Bojan Zrnić, kao i potpukovnik Aleksandar Miloradović, član Delegacije Republike Srbije pri CISM.


Govoreći o značaju učešća na Sportskom sajmu i dostignućima u sportu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, potpukovnik Miloradović je učesnicima skupa predstavio i plan razvoja sporta u okviru Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

- Za 1. januar 2019. godine planirano je formiranje Sportske jedinice u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Ministar odbrane Aleksandar Vulin je doneo odluku o formiranju ove jedinice, u čijem sastavu će biti sadašnji pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i vrhunski sportisti Srbije, međunarodnog i domaćeg ranga - naglasio je potpukovnik Miloradović. Prema njegovim rečima, uočen je trend da sve veći broj oružanih snaga stvara specijalizovane formacije u svojim sastavima, omogućavajući im vrhunske uslove za treninge kako bi dostojno predstavljali svoju državu i vojsku.

-  Ulaskom u profesionalnu vojnu službu renomirani sportisti podižu ugled oružanih snaga u državi, a kroz visoka sportska ostvarenja na međunarodnom planu promovišu svoju zemlju i kreiraju bolji imidž nacionalnih oružanih snaga - naglasio je potpukovnik Miloradović.

Kako je istakao, planirano je da sportska jedinica u svom sastavu ima jednog rukovodioca i jednog trenera, koji će biti pripadnici Vojske Srbije u činu oficira, i po trojicu sportista u oficirskim i podoficirskim činovima. Ostalih 12 mesta, kako je dodao, biće dodeljeno renomiranim srpskim sportistima.

 

U svom izlaganju, potpukovnik Miloradović se osvrnuo i na značaj fizičke obuke u Vojsci Srbije, učešća pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na takmičenjima pod okriljem Međunarodnog saveza za vojne sportove - CISM, najznačajnije aktivnosti Delegacije naše zemlje pri CISM u 2019. godini, kao i o unapređenju saradnje sa Ministarstvom omladine i sporta, Sportskim savezom Srbije, Olimpijskim komitetom Srbije i drugim sportskim organizacijama i savezima.

Nakon izlaganja na 13. Nacionalnom seminaru, pažnju posetilaca privukla su i dešavanja na terenima u okviru hale 1 Beogradskog sajma, gde su svoje sposobnosti i uvežbanost predstavile tri ekipe Vojske Srbije - odbojkaška ženska ekipa Vojne gimanazije i dve ekipe sa Vojne akademije, muška košarkaška - 3x3 ekipa i ženska futsal ekipa.

 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna