latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Посета делегације Републике Белорусије Војној академији

Посета делегације Републике Белорусије Војној академији

Tрочлана делегација Војне академије Републике Белорусије на челу са  генерал-мајором Виктором Александровичем Лисковским, која се налази у четвородневној посети Републици Србији, обишла је Војну академију. Разговарало се о методици припреме официрског кадра на основним, интегрисаним, мастер, специјалистичким и докторским студијама, као и о каријерном усавршавању на ОКШК, КШУ, ГШУ и ВСБО у Школи националне одбране.

 

Начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић представио је организационе јединице и структуру Универзитета одбране, програме обуке на свим нивоима студија, као и часописе који имају ранг националног и међународног значаја.

- Универзитет одбране је најмлађи универзитет који је интегрисао две институције, Војну академију и Медицински факултет ВМА. Поносни смо на дугу историју војног школства, о ове године је 168 година од формирања прве војне вискокошколске установе, Аритљеријске школе - истакао је генерал Зрнић.

Циљ нам је да развијамо што више научних програма са партнерским земљама, да имамо што више страних студената, да се акредитује више програма каријерног усавршавања кроз мастер студије и да оптимално искористимо ресурсе, рекао је генерал Зрнић и нагласио да се поред насавно-образовне функције велики значај придаје истраживачкој функцији.Представљајући Одсек за симулације и учење на даљину, генерал Зрнић је објаснио да се највећи број наставних садржаја тестира кроз симулације а затим у реалним условима.

Генрал-мајор Виктор Александрович Лисовски, начелник Војне академије Републике Белорусије, на почетку обрћања рекао је да је први пут у Србији, али да се осећа као да је већ био овде.

- У процесу школовања држимо се наше богате војне традиције и у нашим школама се изучава све што се односи на војну тактику. Наши официри немају искуства у борбеним дејствима и зато форме борбених дејстава укључујемо у наставни процес и надам се да ћете ваша искуства поделити са нама, рекао је генерал Лисовски.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна