latinica | english
Вести

Војни спортисти доносе лекове војним пензионеримаОбавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаИзвештај комисије избор у звања за наставнике вештинаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Посета делегације Републике Белорусије Војној академији

Посета делегације Републике Белорусије Војној академији

Tрочлана делегација Војне академије Републике Белорусије на челу са  генерал-мајором Виктором Александровичем Лисковским, која се налази у четвородневној посети Републици Србији, обишла је Војну академију. Разговарало се о методици припреме официрског кадра на основним, интегрисаним, мастер, специјалистичким и докторским студијама, као и о каријерном усавршавању на ОКШК, КШУ, ГШУ и ВСБО у Школи националне одбране.

 

Начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић представио је организационе јединице и структуру Универзитета одбране, програме обуке на свим нивоима студија, као и часописе који имају ранг националног и међународног значаја.

- Универзитет одбране је најмлађи универзитет који је интегрисао две институције, Војну академију и Медицински факултет ВМА. Поносни смо на дугу историју војног школства, о ове године је 168 година од формирања прве војне вискокошколске установе, Аритљеријске школе - истакао је генерал Зрнић.

Циљ нам је да развијамо што више научних програма са партнерским земљама, да имамо што више страних студената, да се акредитује више програма каријерног усавршавања кроз мастер студије и да оптимално искористимо ресурсе, рекао је генерал Зрнић и нагласио да се поред насавно-образовне функције велики значај придаје истраживачкој функцији.Представљајући Одсек за симулације и учење на даљину, генерал Зрнић је објаснио да се највећи број наставних садржаја тестира кроз симулације а затим у реалним условима.

Генрал-мајор Виктор Александрович Лисовски, начелник Војне академије Републике Белорусије, на почетку обрћања рекао је да је први пут у Србији, али да се осећа као да је већ био овде.

- У процесу школовања држимо се наше богате војне традиције и у нашим школама се изучава све што се односи на војну тактику. Наши официри немају искуства у борбеним дејствима и зато форме борбених дејстава укључујемо у наставни процес и надам се да ћете ваша искуства поделити са нама, рекао је генерал Лисовски.

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна