ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Poseta delegacije Republike Belorusije Vojnoj akademiji

Poseta delegacije Republike Belorusije Vojnoj akademiji

Tročlana delegacija Vojne akademije Republike Belorusije na čelu sa  general-majorom Viktorom Aleksandrovičem Liskovskim, koja se nalazi u četvorodnevnoj poseti Republici Srbiji, obišla je Vojnu akademiju. Razgovaralo se o metodici pripreme oficirskog kadra na osnovnim, integrisanim, master, specijalističkim i doktorskim studijama, kao i o karijernom usavršavanju na OKŠK, KŠU, GŠU i VSBO u Školi nacionalne odbrane.

 

Načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić predstavio je organizacione jedinice i strukturu Univerziteta odbrane, programe obuke na svim nivoima studija, kao i časopise koji imaju rang nacionalnog i međunarodnog značaja.

- Univerzitet odbrane je najmlađi univerzitet koji je integrisao dve institucije, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA. Ponosni smo na dugu istoriju vojnog školstva, o ove godine je 168 godina od formiranja prve vojne viskokoškolske ustanove, Aritljerijske škole - istakao je general Zrnić.

Cilj nam je da razvijamo što više naučnih programa sa partnerskim zemljama, da imamo što više stranih studenata, da se akredituje više programa karijernog usavršavanja kroz master studije i da optimalno iskoristimo resurse, rekao je general Zrnić i naglasio da se pored nasavno-obrazovne funkcije veliki značaj pridaje istraživačkoj funkciji.Predstavljajući Odsek za simulacije i učenje na daljinu, general Zrnić je objasnio da se najveći broj nastavnih sadržaja testira kroz simulacije a zatim u realnim uslovima.

Genral-major Viktor Aleksandrovič Lisovski, načelnik Vojne akademije Republike Belorusije, na početku obrćanja rekao je da je prvi put u Srbiji, ali da se oseća kao da je već bio ovde.

- U procesu školovanja držimo se naše bogate vojne tradicije i u našim školama se izučava sve što se odnosi na vojnu taktiku. Naši oficiri nemaju iskustva u borbenim dejstvima i zato forme borbenih dejstava uključujemo u nastavni proces i nadam se da ćete vaša iskustva podeliti sa nama, rekao je general Lisovski.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna