latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Промоција књиге "Историја 20. пешадијског пука" на Војној академији

Поводом обележавања једног века од завршетка Великог рата, у Свечаној сали Војне академије одржана је промоција књиге "Историја 20. пешадијског пука". Репринт издање књиге представила је Матична библиотека "Светозар Марковић" из Зајечара. Предговор за ову вредну књигу написао је пуковник др Слободан Ђукић, професор историје и начелник катедре Друштвених наука Војне академије. Зајечарска библиотека поседује један примерак књиге и он се налази у Завичајском фонду. Чињеница да постоји само један примерак књиге и препознавши значај књиге у локалним и националним оквирима, навела је издавача да изда репринт издање.

 

У књизи је детаљно и веродостојно приказана тактика и борбене тактичке радње јединица 20. пешадијског пука. Јединица је била у саставу Тимочке дивизије у периоду од 1914. до расформирања 1920. године.

На промоцији књиге, учествовали су писац предговора пуковник др Слободан Ђукић и потпуковник Далибор Денда из Института за стратегијска истраживања Универзитета одбране. Испред библиотеке Светозар Марковић из Зајечара, о књизи су говорили директор Матичне библиотеке "Светозар Марковић" Бобан Ђорђевић и виши кустос Народног музеја у Зајечару Јелица Илић. Промоцији књиге су присуствовале старешине и кадети Војне академије.

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна