ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

Promocija knjige "Istorija 20. pešadijskog puka" na Vojnoj akademiji

Povodom obeležavanja jednog veka od završetka Velikog rata, u Svečanoj sali Vojne akademije održana je promocija knjige "Istorija 20. pešadijskog puka". Reprint izdanje knjige predstavila je Matična biblioteka "Svetozar Marković" iz Zaječara. Predgovor za ovu vrednu knjigu napisao je pukovnik dr Slobodan Đukić, profesor istorije i načelnik katedre Društvenih nauka Vojne akademije. Zaječarska biblioteka poseduje jedan primerak knjige i on se nalazi u Zavičajskom fondu. Činjenica da postoji samo jedan primerak knjige i prepoznavši značaj knjige u lokalnim i nacionalnim okvirima, navela je izdavača da izda reprint izdanje.

 

U knjizi je detaljno i verodostojno prikazana taktika i borbene taktičke radnje jedinica 20. pešadijskog puka. Jedinica je bila u sastavu Timočke divizije u periodu od 1914. do rasformiranja 1920. godine.

Na promociji knjige, učestvovali su pisac predgovora pukovnik dr Slobodan Đukić i potpukovnik Dalibor Denda iz Instituta za strategijska istraživanja Univerziteta odbrane. Ispred biblioteke Svetozar Marković iz Zaječara, o knjizi su govorili direktor Matične biblioteke "Svetozar Marković" Boban Đorđević i viši kustos Narodnog muzeja u Zaječaru Jelica Ilić. Promociji knjige su prisustvovale starešine i kadeti Vojne akademije.

 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna