latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Кадети Војне академије пливали за Часни крст

Поводом великог хришћанског празника Богојављења, дана 19.01.2019. године, на Ади Циганлији тачно у подне, започело је традиционално пливање за Часни крст, а међу 55 учесника, учествовали су и кадети Војне академије.

Пливању је претходила света лигургија у Храму Светог Ђорђа на Бановом брду, као и литија на којој је учествовало 30 кадета Војне академије предвођено капетаном Славишом Јотићем.

 

Кадет 141. класе Војне академије Сава Станковић, прошлогодишњи победник пливања за Часни крст на Ади Циганлији, препливао је, симболично, 33 метра дугу стазу, најављујући почетак главног дела манифестације.

У склопу главног дела програма манифестације пливања за Часни крст, учествовали су кадети 142. класе Војне академије Рацковић Никола и Пеца Марко и кадет 140. класе Генго Милан. 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна