latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Преминуо професор Војне академије др Петар Костић

Професор Војне академије др Петар Костић, пуковник у пензији, преминуо је у 70. години у Београду.

Професор Петар Костић рођен је на Бадњи дан 1949. године у селу Семегњеву на обронцима Златибора. Гимназију у Ковину је завршио као војни стипендиста.

Након гимназије уписао је Војну академију у Београду и завршио je на смеру пешадија у Сарајеву. Прво место службовања била је Смедеревска Паланка где је радио као командир вода и чете (1972-1978). За то време ванредно је студирао психологију и дипломирао је на Филозофском факултету Универзитета у Београду.

Посдипломске студије уписао је 1981. године у Београду, магистрирао је 1984. годинe. Докторирао је психологију на Филозофском факултету у Сарајеву 1990. године.

Након завршених студија психологије почиње да ради као предавач, а касније као асистент професора др Љубомира Касагића на Војној академији. Након докторирања 1990. године биран је у звање ванредног и редовног професора психологије на Војној академији, одакле, по свом захтеву одлази у пензију 2004. године.

Објавио је 20 књига и око 300 стручних научних радова.

Био је начелник психолошке службе Генералштаба Војске Србије и сарадник на Институту ратних вештинa.

Сахрана ће бити у понедељак 4. фебруара на Новом Бежанијском гробљу. 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна