latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Промовисани најмлађи резервни потпоручници Војске Србије

Промовисани најмлађи резервни потпоручници Војске Србије

Свечаност поводом завршетка школовања класе слушалаца за резервне официре генерације септембар 2018. године, одржана је дана 22.02.2019. године у касарни "Генерал Јован  Мишковић". У чин резервног потпоручника произведено је 11 слушалаца техничке службе, 17 слушалаца интендантске службе и 11 слушалаца санитетске службе.

Честитајући најмлађим резервним официрима, в.д. декана Војне академије пуковник проф. др Драган Трифковић истакао је да је ова генерација резервних потпоручника показала патриотска осећања, висок морал, заједништво и истрајност кроз резултате које су остварили.
 

 
- Резервни потпоручници, данашњим указом председника Републике Србије, стајете у строј резервних официра Војске Србије способних и спремних да помогнете својој отаџбини ако јој буде тешко. Одлука да биографије академских грађана оплемените војним вештинама, одвојите се од породица и након завршених факултета поново марљиво учите и вежбате је вредна поштовања и дивљења. За кратко време савладали сте успешно захтевну војничку обуку, положили велики део испита из општевојних и војностручних предмета техничке, логистичке и медицинске специјалности, али и стажирали у јединицама наше војске - поручио је пуковник Трифковић.
Пуковник Трифковић је подсетио резервне официре да се на овоме не смеју зауставити, већ да би требало да наставе праћење савремених трендова у развоју и употреби војне технике, вештине ратовања, помоћи становништву у случају непогода и природних катастрофа, развоју техничке, интедантске и санитетске службе.
 

 
Најуспешнијим резервним потпоручницима уручени су ручни часовници са посветом. Најбољи у класи слушалаца резервних официра Војне академије су резеревни потпоручник Милош Баљошевић, резервни потпоручник Никола Лешњак и резервни потпоручник Слободан Гвозденац.

У класи слушалаца резервних официра Медицинског факултета ВМА ове године најбољи су резервни потпоручник Младен Павловић, резервни потпоручник Александра Станковић и резервни потпоручник Иван Андрић.
Свечаности су присуствовали начелник Управе за војно здравство бригадни генeрал Угљеша Јовичић, представници Министарства одбране и Војске Србије, Колегијум начелника Војне академије, родитељи и пријатељи резервних потпоручника.
 

 
HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна