Промовисани најмлађи резервни потпоручници Војске Србије

Свечаност поводом завршетка школовања класе слушалаца за резервне официре генерације септембар 2018. године, одржана је дана 22.02.2019. године у касарни "Генерал Јован  Мишковић". У чин резервног потпоручника произведено је 11 слушалаца техничке службе, 17 слушалаца интендантске службе и 11 слушалаца санитетске службе.

Честитајући најмлађим резервним официрима, в.д. декана Војне академије пуковник проф. др Драган Трифковић истакао је да је ова генерација резервних потпоручника показала патриотска осећања, висок морал, заједништво и истрајност кроз резултате које су остварили.
 

 
- Резервни потпоручници, данашњим указом председника Републике Србије, стајете у строј резервних официра Војске Србије способних и спремних да помогнете својој отаџбини ако јој буде тешко. Одлука да биографије академских грађана оплемените војним вештинама, одвојите се од породица и након завршених факултета поново марљиво учите и вежбате је вредна поштовања и дивљења. За кратко време савладали сте успешно захтевну војничку обуку, положили велики део испита из општевојних и војностручних предмета техничке, логистичке и медицинске специјалности, али и стажирали у јединицама наше војске - поручио је пуковник Трифковић.
Пуковник Трифковић је подсетио резервне официре да се на овоме не смеју зауставити, већ да би требало да наставе праћење савремених трендова у развоју и употреби војне технике, вештине ратовања, помоћи становништву у случају непогода и природних катастрофа, развоју техничке, интедантске и санитетске службе.
 

 
Најуспешнијим резервним потпоручницима уручени су ручни часовници са посветом. Најбољи у класи слушалаца резервних официра Војне академије су резеревни потпоручник Милош Баљошевић, резервни потпоручник Никола Лешњак и резервни потпоручник Слободан Гвозденац.

У класи слушалаца резервних официра Медицинског факултета ВМА ове године најбољи су резервни потпоручник Младен Павловић, резервни потпоручник Александра Станковић и резервни потпоручник Иван Андрић.
Свечаности су присуствовали начелник Управе за војно здравство бригадни генeрал Угљеша Јовичић, представници Министарства одбране и Војске Србије, Колегијум начелника Војне академије, родитељи и пријатељи резервних потпоручника.
 

 
ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: office@va.mod.gov.rs