latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Односи с медијима / Вести / Обележен Дан Универзитета одбране

Обележен Дан Универзитета одбране

Свечаност поводом Дана Универзитета одбране и Дана Инспектората одбране одржана је данас у Кристалној сали Дома Гарде у касарни „Топчидер“, у присуству генералног секретара председника Републике Србије Николе Селаковића, државног секретара у Министарству одбране Александра Живковића, секретара Министарства одбране Зорана Лазића и заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Петра Цветковића.

После интонирања химне Србије, у изведби Мешовитог хора Министарства одбране и Војске Србије и Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, на свечаности су прочитане честитке председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и министра одбране Александра Вулина поводом дана Универзитета одбране и Инспектората одбране.

Државни секретар Александар Живковић честитао је свим припадницима Универзитета одбране и Инспектората одбране њихов Дан и истакао значај, место и улогу те две организацијске јединице Министарства одбране. 

- Универзитет одбране са својим процесом образовања, обуке, васпитања, научноистраживачке делатности и очувања историјских вредности Војске Србије и државе Србије представља један од стратешких темеља система одбране Републике Србије. Инспекторат одбране вршењем инспекцијског надзора из своје функционалне надлежности обезбеђује потпуне и прецизне показатеље стања система одбране и на основу тога ствара услове доносиоцима одлука да предузимају мере за унапређење тог истог стања, поручио је државни секретар Живковић.  

Према речима ректора Универзитета одбране генерал-мајора Горана Радовановића, данас обележавамо годишњицу оснивања Универзитета одбране „сећајући се чина који је имао изузетну државну, националну и друштвену важност“.

- Универзитет одбране је пре свега научнообразовна институција усмерена на темељно школовање друштвено одговорних људи у систему одбране. Уз све тешкоће, будимо свесни да радимо племенит и драгоцен посао за Републику Србију и пријатељске земље и да имамо велике, али и изазовне задатке пред нама, као и да су знање и образовање у систему одбране увек зависили од патриотизма и стања ума и духа, рекао је генерал Радовановић.


На данашњој свечаности генерал Јелић уручио је Плакету Инспектората одбране ректору Универзитета одбране генералу Радовановићу, претходном директору Инспектората одбране, а уручене су и дипломе онима који су у претходној години стекли звање доктора наука на Универзитету одбране.

Универзитет одбране, основан 24. фебруара 2011. године, је самостална високошколска установа која обавља делатност високог образовања кроз академске студије првог, другог и трећег степена из више научних области у оквиру образовно-научних поља друштвено-хуманистичких, техничко-технолошких и медицинских наука. 

HorSeparator
Пријава аранжмана на 51. СП Копаник, зимска сезона 2019/2020. године
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна