ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Odnosi s medijima / Vesti / Obeležen Dan Univerziteta odbrane

Obeležen Dan Univerziteta odbrane

Svečanost povodom Dana Univerziteta odbrane i Dana Inspektorata odbrane održana je danas u Kristalnoj sali Doma Garde u kasarni „Topčider“, u prisustvu generalnog sekretara predsednika Republike Srbije Nikole Selakovića, državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Aleksandra Živkovića, sekretara Ministarstva odbrane Zorana Lazića i zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića.

Posle intoniranja himne Srbije, u izvedbi Mešovitog hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, na svečanosti su pročitane čestitke predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Aleksandra Vulina povodom dana Univerziteta odbrane i Inspektorata odbrane.

Državni sekretar Aleksandar Živković čestitao je svim pripadnicima Univerziteta odbrane i Inspektorata odbrane njihov Dan i istakao značaj, mesto i ulogu te dve organizacijske jedinice Ministarstva odbrane. 

- Univerzitet odbrane sa svojim procesom obrazovanja, obuke, vaspitanja, naučnoistraživačke delatnosti i očuvanja istorijskih vrednosti Vojske Srbije i države Srbije predstavlja jedan od strateških temelja sistema odbrane Republike Srbije. Inspektorat odbrane vršenjem inspekcijskog nadzora iz svoje funkcionalne nadležnosti obezbeđuje potpune i precizne pokazatelje stanja sistema odbrane i na osnovu toga stvara uslove donosiocima odluka da preduzimaju mere za unapređenje tog istog stanja, poručio je državni sekretar Živković.  

Prema rečima rektora Univerziteta odbrane general-majora Gorana Radovanovića, danas obeležavamo godišnjicu osnivanja Univerziteta odbrane „sećajući se čina koji je imao izuzetnu državnu, nacionalnu i društvenu važnost“.

- Univerzitet odbrane je pre svega naučnoobrazovna institucija usmerena na temeljno školovanje društveno odgovornih ljudi u sistemu odbrane. Uz sve teškoće, budimo svesni da radimo plemenit i dragocen posao za Republiku Srbiju i prijateljske zemlje i da imamo velike, ali i izazovne zadatke pred nama, kao i da su znanje i obrazovanje u sistemu odbrane uvek zavisili od patriotizma i stanja uma i duha, rekao je general Radovanović.


Na današnjoj svečanosti general Jelić uručio je Plaketu Inspektorata odbrane rektoru Univerziteta odbrane generalu Radovanoviću, prethodnom direktoru Inspektorata odbrane, a uručene su i diplome onima koji su u prethodnoj godini stekli zvanje doktora nauka na Univerzitetu odbrane.

Univerzitet odbrane, osnovan 24. februara 2011. godine, je samostalna visokoškolska ustanova koja obavlja delatnost visokog obrazovanja kroz akademske studije prvog, drugog i trećeg stepena iz više naučnih oblasti u okviru obrazovno-naučnih polja društveno-humanističkih, tehničko-tehnoloških i medicinskih nauka. 

HorSeparator
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190
E-pošta: office@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna