ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Primopredaja dužnosti komandanta Kadetske brigade

Primopredaja dužnosti komandanta Kadetske brigade

U kasarni "General Jovan Mišković" u Beogradu, dana 01.03.2019. godine, održana je  vojna svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta Kadetske brigade.

Vojnoj svečanosti prisustvovali su rektor Univerziteta odbrane general-major doc. dr Goran Radovanović sa saradnicima, članovi Kolegijuma načelnika Vojne akademije, kao i zaposleni na Vojnoj akademiji.

Naredbom ministra odbrane na dužnost komandanta Kadetske brigade Vojne akademije Univerziteta odbrane postavljen je pukovnik Ivan Orbović, dosadašnji komandant 1. Centra za obuku Komande za obuku, dok je dosadašnji komandant Kadetske brigade pukovnik Mićo Suvajac postavljen na dužnost načelnika Škole nacionalne odbrane Univerziteta odbrane.

Rektor Univerziteta odbrane general-major doc. dr Goran Radovanović u svom obraćanju prisutnima istakao je da je dosadašnji komandant Kadetske brigade pukovik Mićo Suvajac, tokom obavljanja dužnosti komandanta Kadetske brigade skoro šest godina, pokazao znanje i umešnost, kao i da je uspešno komandovao Kadetskom brigadom.

Rektor Univerziteta odbrane se zahvalio dosadašnjem komandantu Kadetske brigade, a novom komandantu Kadetske brigade pukoviku Ivanu Orboviću poželeo je puno uspeha u radu, sa željom da se nastavi sa unapređenjem stanja u Univerzitetu odbrane.

 

Prisutnima su se obratili i dosadašnji komandant pukovnik Mićo Suvajac i novopostavljeni komandant Kadetske brigade pukovnik Ivan Orbović.

U okviru vojne svečanosti povodom primopredaje dužnosti komandanta Kadetske brigade održan je svečani defile pripadnika Kadetske brigade.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna