ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Prvo takmičenje naših i ruskih kadeta

Prvo takmičenje naših i ruskih kadeta

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je dana 09.03.2019. godine ceremoniji svečanog otvaranja Prvog bilateralnog atletskog mitinga u dvorani, sportskoj manifestaciji koja je u beogradskoj Atletskoj dvorani okupila kadete reprezentacija vojnih akademija Republike Srbije i Ruske Federacije.
 
Prema rečima ministra, kada vidite mladost dva bratska i prijateljska naroda, kada ih vidite kako se upoznaju, druže, takmiče, onda znate da ima nade i budućnosti za naše zemlje i narode.


 
- Naše bratstvo je pravljeno u teškim i preteškim vremenima i ono nije samo posledica zajedničkog porekla, ono je svesna odluka dva velika i ponosna naroda da dele zajedničke vrednosti slobode i pravde – rekao je ministar Vulin koji koristi vikend odsustvo kao i svi pripadnici rezervnih snaga na obuci, a u ponedeljak će zauzeti svoje mesto u jedinici u kojoj služi.
 
Kako je istakao, srpski narod nikada nije bio na pogrešnoj strani sveta, kao što nije bio ni ruski narod.
 
- Kada je bilo teško, u najtežim vremenima delili smo iste vrednosti i umirali za iste ideale. Danas živimo za iste ideale. Dragi prijatelji iz Ruske Federacije, pred vama se nalazi ono najbolje i najlepše što Vojska Srbije ima da ponudi - mladost koja će naslediti Vojsku Srbije, mladost koja je dostojna slavnih predaka. Dragi kadeti, budite dobri domaćini, pokažite ono najbolje što imamo. Ima od nas i bogatijih i bolje opremljenih armija, ali nema hrabrijih, tvrdoglavijih i žilavijih armija na svetu – naglasio je ministar odbrane.
 
Podsetivši da se ove godine obeležava 20 godina od NATO agresije, ministar Vulin je podvukao da pokazujemo da smo preživeli i da smo jači nego što smo bili.
 
- Dragi kadeti, budite dobri domaćini, ali uvek idite na pobedu. Srbi uvek idu na pobedu, poručio je ministar Vulin.
Govoreći o takmičenju, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić istakao je, između ostalog, jedinstvenost naše Atletske dvorane na ovim prostorima.
 
- Vojna akademija i naši kadeti su dobri domaćini, a siguran sam i da ćemo danas razviti dobar takmičarski duh i da ćemo u budućnosti proširiti sportsku saradnju, kao deo sveobuhvatne saradnje sa Ruskom Federacijom, poručio je general Zrnić.
 
Rukovodilac ruske delegacije i zamenik načelnika Centralnog  kluba armije u Rusiji potpukovnik Oleg Parhomenko iskazao je zadovoljstvo jer je današnja manifestacija prvo učešće i organizovanje zajedničkog sportskog susreta kadeta vojnih akademija Ruske Federacije i Republike Srbije.
 
- Ovo je za nas mogućnost, ne samo da učestvujemo u igrama, već da kadeti pronađu nove prijatelje, zbliže se i prenesu svoja iskustva jedni drugima – poručio je pukovnik Parhovinka, dodavši da se nada da će već sledeće godine i ubuduće biti organizovani slični susreti ne samo u atletici, već i u drugim sportovima i ne samo među kadetima, već i među učenicima vojnih škola.


 
Organizator Prvog bilateralnog atletskog mitinga u dvorani je Vojna akademija Univerziteta odbrane, koja je u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nosilac aktivnosti Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM). Podršku manifestaciji pružio je i Atletski savez Srbije.
 
Svoje umeće i sposobnosti kadeti i kadetkinje pokazaće u pet atletskih disciplina - bacanju kugle, skoku u dalj, trkama na 60, 200 i 1.500 metara. U takmičenjima učestvuje 35 kadeta iz Srbije i 17 kadeta iz Ruske Federacije.


HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna