latinica | english
Вести

Обавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Отворена врата војних школа и ове суботе

Отворена врата војних школа и ове суботе

Већ трећу суботу заредом врата војних школа отворена су за све кандидате заинтересоване за упис у те образовне установе. Акција „Отворена врата“ одржава се сваке суботе и трајаће до 30. марта.

Према речима наставника у Катедри друштвених наука Војне академије мајора доц. др Срђана Старчевића, Војна академија је и ове суботе отворила своја врата за све заинтересоване младиће и девојке за упис у војне школе.

- Војна академија је отворила врата с намером да им пружи прилику да виде део онога што Академија нуди својим кадетима. Младићи и девојке данас су видели собе у кадетском интернату, кабинет наоружања и мотора и моторних возила, као и спортски центар. Веома сам задовољан интересовањем тих младих људи за војни позив и драго ми је што им се Војна академија свидела - истакао је мајор Старчевић.


 Једна од девојака заинтересованих за упис у Војну академију је и Верица Ковачевић из Ариља.

- Дошла сам да видим како живе кадети и како изгледа њихово школовање. Искрено, одушевила сам се, имају лепе кабинете, опремљене спортске капацитете - теретану, базен, терене. Желела бих свима да поручим да покушају да упишу Војну академију, јер пружа прилику за добар живот и рад, као и загарантован посао – каже Верица и додаје да је разлог што се одлучила за војни позив породична традиција, као и љубав према униформи.Ђорђе Матић из Београда такође је један од данашњих посетилаца акције „Отворена врата“, али и кандидат за упис у ту образовну установу.

 - Велика ми је жеља да упишем Војну академију, јер желим да служим свом народу, да штитим свој народ и да се образујем на једном од најбољих факултета у Србији. Све што сам данас овде видео оставило је снажан утисак на мене и чини ме још задовољнијим што сам одабрао војни позив - рекао је Ђорђе.

 

Велика заинтересованост за војне школе дешава се с разлогом, јер је стање у Војсци Србије све боље. Побољшан је квалитета живота и радних услова у Војсци, самим тим и у војним школама, повећана су новчана примања запослених и стипендије ученика и кадета. Школовање је бесплатно, а ученицима и кадетима обезбеђени су смештај, исхрана и загарантован им је посао уз могућност сталног стручног и каријерног усавршавања.


 
Будући кадети могу видети где ће се школовати и живети ако суботом од 10 до 13 часова дођу у Војну академију, улица Генерала Павла Јуришића Штурма број 33. Током посете имаће прилику да упознају услове живота и рада на Војној академији, посете интернат кадета, кабинете и спортске капацитете.Војна академија ове године уписаће 183 кадета, а Медицински факултет Војномедицинске академије 25. У Средњу стручну војну школу биће уписано 65 дечака и девојчица, а у Војну гимназију 90 ученика оба пола. 

Конкурс за пријем ученика у Војну гимназију отворен је до 15. марта 2019. године, а конкурси за Средњу стручну војну школу, Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије до 31. марта. Конкурси за пријем објављени су у магазину „ОДБРАНА“ од 1. фебруара 2019. године и на веб сајту Министарства одбране, где се могу наћи све информације о условима конкурса и о потребној документацији.

 

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна