latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Отворена врата војних школа и ове суботе

Већ трећу суботу заредом врата војних школа отворена су за све кандидате заинтересоване за упис у те образовне установе. Акција „Отворена врата“ одржава се сваке суботе и трајаће до 30. марта.

Према речима наставника у Катедри друштвених наука Војне академије мајора доц. др Срђана Старчевића, Војна академија је и ове суботе отворила своја врата за све заинтересоване младиће и девојке за упис у војне школе.

- Војна академија је отворила врата с намером да им пружи прилику да виде део онога што Академија нуди својим кадетима. Младићи и девојке данас су видели собе у кадетском интернату, кабинет наоружања и мотора и моторних возила, као и спортски центар. Веома сам задовољан интересовањем тих младих људи за војни позив и драго ми је што им се Војна академија свидела - истакао је мајор Старчевић.


 
Једна од девојака заинтересованих за упис у Војну академију је и Верица Ковачевић из Ариља.
 
- Дошла сам да видим како живе кадети и како изгледа њихово школовање. Искрено, одушевила сам се, имају лепе кабинете, опремљене спортске капацитете - теретану, базен, терене. Желела бих свима да поручим да покушају да упишу Војну академију, јер пружа прилику за добар живот и рад, као и загарантован посао – каже Верица и додаје да је разлог што се одлучила за војни позив породична традиција, као и љубав према униформи.Ђорђе Матић из Београда такође је један од данашњих посетилаца акције „Отворена врата“, али и кандидат за упис у ту образовну установу.
  - Велика ми је жеља да упишем Војну академију, јер желим да служим свом народу, да штитим свој народ и да се образујем на једном од најбољих факултета у Србији. Све што сам данас овде видео оставило је снажан утисак на мене и чини ме још задовољнијим што сам одабрао војни позив - рекао је Ђорђе.

 

Велика заинтересованост за војне школе дешава се с разлогом, јер је стање у Војсци Србије све боље. Побољшан је квалитета живота и радних услова у Војсци, самим тим и у војним школама, повећана су новчана примања запослених и стипендије ученика и кадета. Школовање је бесплатно, а ученицима и кадетима обезбеђени су смештај, исхрана и загарантован им је посао уз могућност сталног стручног и каријерног усавршавања.


 
Будући кадети могу видети где ће се школовати и живети ако суботом од 10 до 13 часова дођу у Војну академију, улица Генерала Павла Јуришића Штурма број 33. Током посете имаће прилику да упознају услове живота и рада на Војној академији, посете интернат кадета, кабинете и спортске капацитете.Војна академија ове године уписаће 183 кадета, а Медицински факултет Војномедицинске академије 25. У Средњу стручну војну школу биће уписано 65 дечака и девојчица, а у Војну гимназију 90 ученика оба пола.
 
Конкурс за пријем ученика у Војну гимназију отворен је до 15. марта 2019. године, а конкурси за Средњу стручну војну школу, Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије до 31. марта. Конкурси за пријем објављени су у магазину „ОДБРАНА“ од 1. фебруара 2019. године и на веб сајту Министарства одбране, где се могу наћи све информације о условима конкурса и о потребној документацији.

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна