latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Kадети Војне академије најуспешнији на студентском такмичењу у стрељаштву

Kадети Војне академије најуспешнији на студентском такмичењу у стрељаштву

Поводом дана студената, у организацији спортског клуба Универзитета уметности, дана 06.04.2019. године, у стрељани СК "Нови Београд Ушће" одржан је четрнаести по реду турнир студената Београда у стрељаштву.

 

../gallery/strelci/4.jpgНа овом порестижном такмичењу, у изузетно јакој конкуренцији наступило је 63 студента.

Кадети Војне академије доминирали су на такмичењу освојивши 5 од укупно 6 медаља које су се делиле у конкуренцији студната и студенткиња у дисциплини ваздушна пушка.

Код студената најуспешнији је био кадет 140. класе Срђан Матовић са убедљиво најбољим разултатом од 175 кругова. Сребрну медаљу освојио је кадет 142. класе Никола Стаменковић са резултатом од 151 кругом. Бронзана медаља је такође отишла у руке екипе Војне академије. Бронзану медаљу освојио је кадет 143. класе Зоран Николић.

Кадеткиња 143. класе Татјана Хриб тријумфовала је у конкуренцији студенткиња са укупним резултатом од 160 кругова. Цивилни студент треће године Војне академије Наташа Драгојловић освојила је бронзану медаљу за резултатом од 141 круга.

Екипу Војне академије предводили су пуковник Дејан Куртов, технички руководилац секције стрељаштва на Војној академији и потпоручник Петар Николић, вођа стручно-техничког тима стрељаштва Делегације Републике Србије при међународном савету за војне спортове ЦИСМ.

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна