Kадети Војне академије најуспешнији на студентском такмичењу у стрељаштву

Поводом дана студената, у организацији спортског клуба Универзитета уметности, дана 06.04.2019. године, у стрељани СК "Нови Београд Ушће" одржан је четрнаести по реду турнир студената Београда у стрељаштву.

 

../gallery/strelci/4.jpgНа овом порестижном такмичењу, у изузетно јакој конкуренцији наступило је 63 студента.

Кадети Војне академије доминирали су на такмичењу освојивши 5 од укупно 6 медаља које су се делиле у конкуренцији студната и студенткиња у дисциплини ваздушна пушка.

Код студената најуспешнији је био кадет 140. класе Срђан Матовић са убедљиво најбољим разултатом од 175 кругова. Сребрну медаљу освојио је кадет 142. класе Никола Стаменковић са резултатом од 151 кругом. Бронзана медаља је такође отишла у руке екипе Војне академије. Бронзану медаљу освојио је кадет 143. класе Зоран Николић.

Кадеткиња 143. класе Татјана Хриб тријумфовала је у конкуренцији студенткиња са укупним резултатом од 160 кругова. Цивилни студент треће године Војне академије Наташа Драгојловић освојила је бронзану медаљу за резултатом од 141 круга.

Екипу Војне академије предводили су пуковник Дејан Куртов, технички руководилац секције стрељаштва на Војној академији и потпоручник Петар Николић, вођа стручно-техничког тима стрељаштва Делегације Републике Србије при међународном савету за војне спортове ЦИСМ.

 

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs