latinica | english
Вести

Информација о коришћењу платформе за учење на даљинуОбавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Кадети / Спортске вести / Kадети Војне академије најуспешнији на студентском такмичењу у стрељаштву

Kадети Војне академије најуспешнији на студентском такмичењу у стрељаштву

Поводом дана студената, у организацији спортског клуба Универзитета уметности, дана 06.04.2019. године, у стрељани СК "Нови Београд Ушће" одржан је четрнаести по реду турнир студената Београда у стрељаштву.

 

../gallery/strelci/4.jpgНа овом порестижном такмичењу, у изузетно јакој конкуренцији наступило је 63 студента.

Кадети Војне академије доминирали су на такмичењу освојивши 5 од укупно 6 медаља које су се делиле у конкуренцији студната и студенткиња у дисциплини ваздушна пушка.

Код студената најуспешнији је био кадет 140. класе Срђан Матовић са убедљиво најбољим разултатом од 175 кругова. Сребрну медаљу освојио је кадет 142. класе Никола Стаменковић са резултатом од 151 кругом. Бронзана медаља је такође отишла у руке екипе Војне академије. Бронзану медаљу освојио је кадет 143. класе Зоран Николић.

Кадеткиња 143. класе Татјана Хриб тријумфовала је у конкуренцији студенткиња са укупним резултатом од 160 кругова. Цивилни студент треће године Војне академије Наташа Драгојловић освојила је бронзану медаљу за резултатом од 141 круга.

Екипу Војне академије предводили су пуковник Дејан Куртов, технички руководилац секције стрељаштва на Војној академији и потпоручник Петар Николић, вођа стручно-техничког тима стрељаштва Делегације Републике Србије при међународном савету за војне спортове ЦИСМ.

 

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна