latinica | english
Вести

Војни спортисти доносе лекове војним пензионеримаОбавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаИзвештај комисије избор у звања за наставнике вештинаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Предавање председника Олимпијског комитета Србије на Војној академији

Предавање председника Олимпијског комитета Србије на Војној академији

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић одржао је предавање о улози и значају спорта у изградњи и васпитању личности за кадете  и део припадника Војне академије.
 
 
Маљковић је изразио жељу да олимпизам приближи војсци и указао на неопходност бављења спортом, истичући да је златни кључ успеха у спорту гвоздена дисциплина. Присутни су на предавању имали прилику да чују значајне податке о улози Олимпијског комитета Србије на светској сцени, као и о дугој традицији коју комитет баштини од 1910. године када је основан под именом Српски олимпијски клуб, a оснивач је биo генерал Светомир Ђукић.
 
Одговарајући на питања кадета, Божидар Маљковић се, као врхунски кошаркашки тренер који је радио у седам земаља где владају различите културе и обичаји и као носилац бројних спортска признања, потрудио да пренесе део свог богатог искуства.
 

 
Предавању су присуствовали и начелник Кабинета министра одбране и шеф делегације Републике Србије при CISM бригадни генерал Синиша Радовић и начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, који је великану наше кошарке на крају предавања захвалио на посети.
 

 
HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна