Предавање председника Олимпијског комитета Србије на Војној академији

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић одржао је предавање о улози и значају спорта у изградњи и васпитању личности за кадете  и део припадника Војне академије.
 
 
Маљковић је изразио жељу да олимпизам приближи војсци и указао на неопходност бављења спортом, истичући да је златни кључ успеха у спорту гвоздена дисциплина. Присутни су на предавању имали прилику да чују значајне податке о улози Олимпијског комитета Србије на светској сцени, као и о дугој традицији коју комитет баштини од 1910. године када је основан под именом Српски олимпијски клуб, a оснивач је биo генерал Светомир Ђукић.
 
Одговарајући на питања кадета, Божидар Маљковић се, као врхунски кошаркашки тренер који је радио у седам земаља где владају различите културе и обичаји и као носилац бројних спортска признања, потрудио да пренесе део свог богатог искуства.
 

 
Предавању су присуствовали и начелник Кабинета министра одбране и шеф делегације Републике Србије при CISM бригадни генерал Синиша Радовић и начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, који је великану наше кошарке на крају предавања захвалио на посети.
 

 
ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs