ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Predavanje predsednika Olimpijskog komiteta Srbije na Vojnoj akademiji

Predavanje predsednika Olimpijskog komiteta Srbije na Vojnoj akademiji

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković održao je predavanje o ulozi i značaju sporta u izgradnji i vaspitanju ličnosti za kadete  i deo pripadnika Vojne akademije.
 
 
Maljković je izrazio želju da olimpizam približi vojsci i ukazao na neophodnost bavljenja sportom, ističući da je zlatni ključ uspeha u sportu gvozdena disciplina. Prisutni su na predavanju imali priliku da čuju značajne podatke o ulozi Olimpijskog komiteta Srbije na svetskoj sceni, kao i o dugoj tradiciji koju komitet baštini od 1910. godine kada je osnovan pod imenom Srpski olimpijski klub, a osnivač je bio general Svetomir Đukić.
 
Odgovarajući na pitanja kadeta, Božidar Maljković se, kao vrhunski košarkaški trener koji je radio u sedam zemalja gde vladaju različite kulture i običaji i kao nosilac brojnih sportska priznanja, potrudio da prenese deo svog bogatog iskustva.
 

 
Predavanju su prisustvovali i načelnik Kabineta ministra odbrane i šef delegacije Republike Srbije pri CISM brigadni general Siniša Radović i načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić, koji je velikanu naše košarke na kraju predavanja zahvalio na poseti.
 

 
HorSeparator
Konkurs za izbor najbolje besede na temu "Čast je naša imovina"
Prijava aranžmana na 51. SP Kopanik, zimska sezona 2019/2020. godine
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna