ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Predavanje predsednika Olimpijskog komiteta Srbije na Vojnoj akademiji

Predavanje predsednika Olimpijskog komiteta Srbije na Vojnoj akademiji

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković održao je predavanje o ulozi i značaju sporta u izgradnji i vaspitanju ličnosti za kadete  i deo pripadnika Vojne akademije.
 
 
Maljković je izrazio želju da olimpizam približi vojsci i ukazao na neophodnost bavljenja sportom, ističući da je zlatni ključ uspeha u sportu gvozdena disciplina. Prisutni su na predavanju imali priliku da čuju značajne podatke o ulozi Olimpijskog komiteta Srbije na svetskoj sceni, kao i o dugoj tradiciji koju komitet baštini od 1910. godine kada je osnovan pod imenom Srpski olimpijski klub, a osnivač je bio general Svetomir Đukić.
 
Odgovarajući na pitanja kadeta, Božidar Maljković se, kao vrhunski košarkaški trener koji je radio u sedam zemalja gde vladaju različite kulture i običaji i kao nosilac brojnih sportska priznanja, potrudio da prenese deo svog bogatog iskustva.
 

 
Predavanju su prisustvovali i načelnik Kabineta ministra odbrane i šef delegacije Republike Srbije pri CISM brigadni general Siniša Radović i načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić, koji je velikanu naše košarke na kraju predavanja zahvalio na poseti.
 

 
HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna