latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Предавање председника Олимпијског комитета Србије на Војној академији

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић одржао је данас  предавање о улози и значају спорта у изградњи и васпитању личности за кадете  и део припадника Војне академије.
 
 
Маљковић је изразио жељу да олимпизам приближи војсци и указао на неопходност бављења спортом, истичући да је златни кључ успеха у спорту гвоздена дисциплина. Присутни су на предавању имали прилику да чују значајне податке о улози Олимпијског комитета Србије на светској сцени, као и о дугој традицији коју комитет баштини од 1910. године када је основан под именом Српски олимпијски клуб, a оснивач је биo генерал Светомир Ђукић.
 
 
Одговарајући на питања кадета, Божидар Маљковић се, као врхунски кошаркашки тренер који је радио у седам земаља где владају различите културе и обичаји и као носилац бројних спортска признања, потрудио да пренесе део свог богатог искуства.
 

 
Предавању су присуствовали и начелник Кабинета министра одбране и шеф делегације Републике Србије при CISM бригадни генерал Синиша Радовић и начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, који је великану наше кошарке на крају предавања захвалио на посети.
 

 
HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна