latinica | english
Вести

Војни спортисти доносе лекове војним пензионеримаОбавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаИзвештај комисије избор у звања за наставнике вештинаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Oдржан 5. меморијални турнир у стрељаштву "Иштван Пољанац"

Oдржан 5. меморијални турнир у стрељаштву "Иштван Пољанац"

Овог викенда у Атлетској дворани на Војној академији одржан је пети интернационални меморијални турнир у стрељаштву "Иштван Пољанац" у организацији Војне академије и Стрељачког клуба "Академац".

 

На церемонији свечаног отварања обратио се начелник Кабинета министра одбране и шеф Делегације Ребпулике Србије при међународном савету за војне спортове (CISM) бригадни генерал Синиша Радовић.

Церемонији отварања присуствовали су и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, председник Стрељачког савеза Београда господин Миле Ђапић, као и породица покојног потпуковника Иштвана Пољанца.

 

На програму такмичења који се организује у знак сећања на дугогодишњег наставника у катедри Наоружања и опреме Копнене Војске Војне академије и тренера Стрељачког клуба "Академац" потпуковника Иштвана Пољанца (1967-2013), нашла су се такмичења ваздушним оружјем у дисциплинама стандардна пушка и пиштољ.

Укупно је наступило 130 такмичара из Србије, Босне и Херцеговине, Мађарске, Бугарске и Северне Македоније.

На такмичењу су своје знања и умећа показали и кадети Војне академије који су имали прилику да се такмиче са прослављеним репрезентативцима Србије у стрељаштву, као и другим такмичарима из земаља учесника на овом престижном турниру.

Резултате такмичења можете погледати ОВДЕ

 

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна