Održan 5. memorijalni turnir u streljaštvu "Ištvan Poljanac"

Ovog vikenda u Atletskoj dvorani na Vojnoj akademiji održan je peti internacionalni memorijalni turnir u streljaštvu "Ištvan Poljanac" u organizaciji Vojne akademije i Streljačkog kluba "Akademac".

 

Na ceremoniji svečanog otvaranja obratio se načelnik Kabineta ministra odbrane i šef Delegacije Rebpulike Srbije pri međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM) brigadni general Siniša Radović.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić, predsednik Streljačkog saveza Beograda gospodin Mile Đapić, kao i porodica pokojnog potpukovnika Ištvana Poljanca.

 

Na programu takmičenja koji se organizuje u znak sećanja na dugogodišnjeg nastavnika u katedri Naoružanja i opreme Kopnene Vojske Vojne akademije i trenera Streljačkog kluba "Akademac" potpukovnika Ištvana Poljanca (1967-2013), našla su se takmičenja vazdušnim oružjem u disciplinama standardna puška i pištolj.

Ukupno je nastupilo 130 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Bugarske i Severne Makedonije.

Na takmičenju su svoje znanja i umeća pokazali i kadeti Vojne akademije koji su imali priliku da se takmiče sa proslavljenim reprezentativcima Srbije u streljaštvu, kao i drugim takmičarima iz zemalja učesnika na ovom prestižnom turniru.

Rezultate takmičenja možete pogledati OVDE

 

VOJNA AKADEMIJA - Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190; E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Vojna akademija Beograd / sva prava zadržana
dozvolu za upotrebu materijala objavljenih na sajtu tražite preko e-adrese: kancelarija@va.mod.gov.rs