ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

Održan 5. memorijalni turnir u streljaštvu "Ištvan Poljanac"

Ovog vikenda u Atletskoj dvorani na Vojnoj akademiji održan je peti internacionalni memorijalni turnir u streljaštvu "Ištvan Poljanac" u organizaciji Vojne akademije i Streljačkog kluba "Akademac".

 

Na ceremoniji svečanog otvaranja obratio se načelnik Kabineta ministra odbrane i šef Delegacije Rebpulike Srbije pri međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM) brigadni general Siniša Radović.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić, predsednik Streljačkog saveza Beograda gospodin Mile Đapić, kao i porodica pokojnog potpukovnika Ištvana Poljanca.

 

Na programu takmičenja koji se organizuje u znak sećanja na dugogodišnjeg nastavnika u katedri Naoružanja i opreme Kopnene Vojske Vojne akademije i trenera Streljačkog kluba Akademac potpukovnika Ištvana Poljanca (1967-2013), našla su se takmičenja vazdušnim oružjem u disciplinama standardna puška i pištolj.

Ukupno je nastupilo 130 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Bugarske i Severne Makedonije.

Na takmičenju su svoje znanja i umeća pokazali i kadeti Vojne akademije koji su imali priliku da se takmiče sa proslavljenim reprezentativcima Srbije u streljaštvu, kao i drugim takmičarima iz zemalja učesnika na ovom prestižnom turniru.

Rezultate takmičenja možete pogledati OVDE

 

HorSeparator
Konkurs za izbor najbolje besede na temu "Čast je naša imovina"
Prijava aranžmana na 51. SP Kopanik, zimska sezona 2019/2020. godine
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna