Učešće jedriličarske ekipe Vojne akademije na regati u Livornu

Jedriličarska ekipa Vojne akademije učestvovala je na 35. svetskom vojnom jedriličarskom prvenstvu u Livornu u Italiji. Jedriličarsku ekipu Vojne akademije predstavljali su kadeti 141. klase Kadetske brigade modula Rečne jedinice: Uroš Kostić, Filip Radonić, Dušan Stošić i Nikola Starčević, potporučnik Nikola Popović, skiper i kapetan korvete Milan Kresojević, vođa tima.

Ovogodišnje takmičenje je bilo rekordno po broju učesnika sa ukupno 27 ekipa iz celog sveta. Takmičenje se održalo na Tirenskom moru i trajalo je 3 dana sa više od 30 trka.

Pored takmičarskog dela, kadeti Vojne akademije su imali priliku da sagledaju obrazovni sistem i školovanje kadeta na Vojno-pomorskoj akademiji Italije, kao i da upoznaju bogatu istoriju, tradiciju i kulturu ove zemlje.

U periodu od 25. aprila do 2. maja naši kadeti su stekli neprocenjivo iskustvo koje će im značiti za dalji nastavak školovanja, a članovima jedriličarske sekcije biće dodatna motivacija za dalje unapređenje i poizdanje kvaliteta obuke i treninga. 

 

Rezultate jedriličarske regate možete videti OVDE 

VOJNA AKADEMIJA - Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190; E-pošta: office@va.mod.gov.rs
copyright © Vojna akademija Beograd / sva prava zadržana
dozvolu za upotrebu materijala objavljenih na sajtu tražite preko e-adrese: office@va.mod.gov.rs