latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Кадети / Спортске вести / Учешће једриличарске екипе Војне академије на регати у Ливорну

Учешће једриличарске екипе Војне академије на регати у Ливорну

Једриличарска екипа Војне академије учествовала је на 35. светском војном једриличарском првенству у Ливорну у Италији. Једриличарску екипу Војне академије представљали су кадети 141. класе Кадетске бригаде модула Речне јединице: Урош Костић, Филип Радонић, Душан Стошић и Никола Старчевић, потпоручник Никола Поповић, скипер и капетан корвете Милан Кресојевић, вођа тима.

Овогодишње такмичење је било рекордно по броју учесника са укупно 27 екипа из целог света. Такмичење се одржало на Тиренском мору и трајало је 3 дана са више од 30 трка.

Поред такмичарског дела, кадети Војне академије су имали прилику да сагледају образовни систем и школовање кадета на Војно-поморској академији Италије, као и да упознају богату историју, традицију и културу ове земље.

У периоду од 25. априла до 2. маја наши кадети су стекли непроцењиво искуство које ће им значити за даљи наставак школовања, а члановима једриличарске секције биће додатна мотивација за даље унапређење и поиздање квалитета обуке и тренинга. 

 

Резултате једриличарске регате можете видети ОВДЕ 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна