Посета делегације Универзитета националне одбране Кине Универзитету одбране

У оквиру званичне посете нашој земљи, делегација Универзитета националне одбране Народне Републике Кине посетила је данас Универзитет одбране. Делегацију је предводио ректор тог универзитета генерал-потпуковник Зенг Хе, а начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић био је домаћин данашњег сусрета.

Разговорима су присуствовали проректор Универзитета одбране пуковник доц. др Иван Вулић, начелник Школе националне одбране пуковник Мићо Сувајац, директорка  Института за науне информације војни службеник Силва Добрић и начелник Одељења у Институту за стратегијска истраживања војни службеник Станислав Стојановић.

Гостима из Кине представљени су организација, делокруг рада, студијски програми и усавршавања свих нивоа, те научно-истраживачки рад на Универзитету одбране, као и његова сарадња са  институцијама у земљи и иностранству. Кинеској делегацији, такође, представљен је и историјат, организација, мисија и образовни процес на Војној академији, као и задаци које обавља Институт за стратегијска истраживања.

Током сусрета, ректор Универзитета националне одбране Кине и начелник Војне академије су изразили задовољство због добре сарадње наше две армије у области војног образовања и истакли да има простора за њено даље унапређење. У наставку посете представници кинеског универзитета обишли су део капацитета Војне академије.

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: office@va.mod.gov.rs