Poseta delegacije Univerziteta nacionalne odbrane Kine Univerzitetu odbrane

U okviru zvanične posete našoj zemlji, delegacija Univerziteta nacionalne odbrane Narodne Republike Kine posetila je danas Univerzitet odbrane. Delegaciju je predvodio rektor tog univerziteta general-potpukovnik Zeng He, a načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić bio je domaćin današnjeg susreta.

Razgovorima su prisustvovali prorektor Univerziteta odbrane pukovnik doc. dr Ivan Vulić, načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac, direktorka  Instituta za naune informacije vojni službenik Silva Dobrić i načelnik Odeljenja u Institutu za strategijska istraživanja vojni službenik Stanislav Stojanović.

Gostima iz Kine predstavljeni su organizacija, delokrug rada, studijski programi i usavršavanja svih nivoa, te naučno-istraživački rad na Univerzitetu odbrane, kao i njegova saradnja sa  institucijama u zemlji i inostranstvu. Kineskoj delegaciji, takođe, predstavljen je i istorijat, organizacija, misija i obrazovni proces na Vojnoj akademiji, kao i zadaci koje obavlja Institut za strategijska istraživanja.

Tokom susreta, rektor Univerziteta nacionalne odbrane Kine i načelnik Vojne akademije su izrazili zadovoljstvo zbog dobre saradnje naše dve armije u oblasti vojnog obrazovanja i istakli da ima prostora za njeno dalje unapređenje. U nastavku posete predstavnici kineskog univerziteta obišli su deo kapaciteta Vojne akademije.

VOJNA AKADEMIJA - Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190; E-pošta: office@va.mod.gov.rs
copyright © Vojna akademija Beograd / sva prava zadržana
dozvolu za upotrebu materijala objavljenih na sajtu tražite preko e-adrese: office@va.mod.gov.rs